PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell exposa els seus projectes d'innovació urbana a la fira Smart City Expo de Barcelona

Han presentat els projectes "Km2 Sabadell", "Triangulum" i "Urban Wins"...

L’Ajuntament de Sabadell ha participat avui en dues taules rodones sobre projectes d'innovació urbana que s'han celebrat a l'estand que la Diputació de Barcelona ha instal·lat a la fira Smart City Expo 2016. A les taules rodones tècnics municipals han presentat els projectes "Km2 Sabadell", "Triangulum" i "Urban Wins", els dos darrers finançats per la Comissió europea (Horitzó 2020).

La nova app “KM2 Sabadell” és una eina basada en la geolocalització de serveis i atractius de la ciutat. Per això consta de 4 itineraris temàtics per la ciutat: Els 4 Museus, L’esport a Sabadell, Els parcs urbans i Eixos comercials. La plataforma permetrà la creació de continguts informatius i està oberta a la participació de les organitzacions, entitats, associacions que hi vulguin col·laborar. La voluntat és que estigui disponible abans de final d’any per a descarregar-la en els dos sistemes operatius majoritaris Android i IOS.

D’altra banda, el projecte "Triangulum" es concreta en una anàlisi estratègica i operativa de l'Ajuntament i de la ciutat per identificar accions d'innovació urbana tècnicament viables que s'implantarien a Sabadell en els propers anys en cas de disposar del finançament disponible (com ara l'ús de la videoconferència en els serveis municipals o la pràctica de l'agricultura urbana a les cobertes dels edificis industrials recuperant l'aigua pluvial).

En el cas del projecte "Urban Wins", l'objectiu és desenvolupar noves mesures i procediments per una gestió més eficient dels residus i recursos que es generen o utilitzen a la ciutat, a partir d'una anàlisi dels diferents factors que hi conflueixen.  

Finalment en el marc de l'espai cedit per la Diputació de Barcelona, s'exposa informació sobre el procés de pressupost participatiu Construint Ciutat, així com sobre el Centre d'Empreses Industrials de Can Roqueta.

El regidor de tecnologies de la informació i la comunicació, Miquel Soler, ha remarcat la importància de la cooperació “amb altres actors locals i del nostre entorn local, comarcal i metropolità, per imaginar i dissenyar conjuntament noves oportunitats d'innovació urbana, amb una orientació clara al progrés social i econòmic que Sabadell necessita de manera especial”.

Pel que fa als projectes d'innovació finançats per la Comissió europea en què Sabadell està participant, el regidor ha manifestat que “són una oportunitat excel·lent per la transferència de coneixement cap el municipi, si bé caldrà assegurar també el seu impacte real i tangible en la ciutadania. Cal afavorir, doncs, que el teixit innovador de Sabadell, tingui la oportunitat de participar i beneficiar-se d'aquests projectes europeus”.