PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Les joguines tenen sexe?

Com cada any, i amb la proximitat de les festes nadalenques, durant les quals acostumem a fer-nos alguns regals, us proposem reflexionar una mica sobre els valors que transmetem mitjançant aquests. Val la pena posar una mica d’atenció sobretot a les joguines, jocs i altres materials que regalarem a les nostres criatures que tenim al nostre voltant.

 

Els jocs i les joguines ens ensenyen a viure i a formar-nos com a persones, amb els valors, emocions i cultura que d’alguna manera tenen assignats.

Davant d’això, des de la regidoria de Drets Civils i Gènere us convidem a reformular el món dels jocs i les joguines, sent conscients de tot allò que transmeten, per a què els nens i les nenes puguin créixer i ser persones lliures i igualitàries.

A tenir en compte:

  • Que un nen jugui amb nines o una nena amb cotxes, no determina la seva sexualitat.
  • És important permetre que nens i nenes gaudeixin, indistintament, de totes les joguines.
  • Els infants han de jugar junts, han de compartir els seus jocs i joguines, i aprendre a cooperar, respectant-se els uns als altres.
  • A través del llenguatge també podem transmetre valors sexistes. Per això és important evitar algunes expressions com “això és de nens” o “això és de nenes”, ja que sinó el que fem és fomentar els estereotips assignats a allò femení i allò masculí.
  • Si prohibim jugar als infants amb joguines que considerem de l'altre sexe, n'estarem limitant el desenvolupament i el creixement personal per a la vida adulta.
  • Tenir cura de la llar i de les persones, cuinar, prendre decisions, expressar sentiments, moure's pel món, tenir una vida saludable, ser autosuficient, etc. seran capacitats necessàries per quan siguin grans.

L'educació a través del joc mai és neutre. Les persones adultes som models de transmissió de valors. Hem de fer que les criatures puguin créixer en llibertat i se sentin lliures i no limitades per allò que tradicionalment s'ha assignat a dones i homes.

Les joguines no són sexistes per si mateixes, però el missatge que es pot transmetre quan les regalem, sí.

Activitats a destacar

- Espectacle de contacontes no sexistes Més enllà del blau i del rosa

Dia: dimecres 27 de desembre

Hora: 12 h

Lloc: Racó del campanar (carpa de fusta)

 

>>Vegeu Campanya 2016: Les joguines no són sexistes, i tu?