PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
GÈNERE, FEMINISMES i LGTBI

25 de Novembre de 2016 Dia Internacional per a l'eliminació de les violències envers les dones

cartell 25nov

 

El programa d’actes commemoratius del Dia Internacional per a l'eliminació de les violències envers les dones es presenta sota l’eslògan “Punt Final”.

Enguany el cartell guanyador que il·lustra el programa l’ha confeccionat l’alumne de Disseny i Producció Editorial i Gràfica publicitària de l’Escola Illa, Javier Duran.

El programa d'enguany està especialment dirigit a la sensibilització sobre els Mites de l’Amor Romàntic, ja que es considera que són un dels fonaments estructurals principals de les violències masclistes.

La regidoria de Drets Civils i Ciutadania , a través del SIAD (Servei d'Informació i Atenció a les Dones)desplega programes de prevenció i sensibilització per a persones adultes i joves, com a instruments que poden transformar els esquemes socials patriarcals que sostenen la dominació del gènere masculí sobre el femení, que justifiquen la violència i la desigualtat com a manera de relacionar-se.

Específicament el SIAD treballa per a garantir l'antenció social, psicològica i jurídica de la ciutadania que pateix situacions de violència en coodinació amb altres recursos d'atenció especialitzada.

 

Documents relacionats:

>> Manifest al qual s'ha adherit l'Ajuntament de Sabadell del Dia Internacional per a l'eliminació de les violències envers les dones.

 

  Presentació del programa d'actes als mitjans de comunicació

 

roda premsaLa regidora de Drets Civils, Míriam Ferràndiz en el decurs de la presentació ha valorat positivament el fet que la quarta part dels expedients oberts al SIAD dels darrers tres anys ja estiguin tancats pel fet de que la situació sigui satisfactòria o estable.

Sobre la disminució de casos atesos, la regidora considera que “és una bona dada però encara és un període molt curt per poder fer una bona valoració o dir que hi ha menys violència. Per tant no podem baixar la guàrdia en la lluita contra les agressions masclistes”.

Vegeu la nota de premsa

 

 Acte central commemoratiu del Dia Internacional per a l'eliminació de les violències envers les dones

>> Recorregut contra les violències masclistes pels carrers Plaça del Doctor Robert, c. de l'Advocat Cirera, Plaça del Gas. c. de Sant Feliu, c. d'en Font, c. de l'Escola Industrial, c. de Gràcia i Plaça del Doctor Robert.

>> Acció creativa: lectura de 12 conceptes que s'han treballat a la taula de Gènere, Feminismes i LGBTI i la ja tradicional encesa conjunta d'espelmes. L'acte estarà acompanyat pel so del hang de Ravid Goldschmidt.

Dia: divendres 25 de novembre

Hora i lloc: a les 19 h a la Plaça Doctor Robert (en cas de pluja l'activitat es traslladarà al Casal Pere Quart).

Organització: Taula de Gènere, Feminismes i LGBTI i Regidoria de Drets Civils i Ciutadania.

Més informació:

Regidoria de Drets Civils i Ciutadania

Gènere, Feminismes i LGBTI

c. de Vidal, 146

Tel. 93 724 61 67/ 68

genere@ajsabadell.cat

www.sabadell.cat/genere

www.sabadell.cat/dretscivils

 

 

 

Què faig si...?