PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

La quantitat i qualitat de les propostes rebudes i la diversitat de perfils entre els participants marquen l’arrencada del Fòrum Educatiu de Sabadell

Les principals conclusions de la trobada s’incorporaran al Pla d’equitat i èxit educatiu...

Les principals conclusions de la trobada s’incorporaran al Pla d’equitat i èxit educatiu impulsat per l’Ajuntament IMG-20161128-WA0002

Valoració molt positiva del Fòrum Educatiu de Sabadell en la seva trobada inaugural. El Fòrum va celebrar dissabte la seva primera edició al Centre Cívic de la Creu Alta - Cal Balsach, situant en aquesta ocasió l’Equitat, l’èxit educatiu i la cohesió social com a eix central del debat. La quantitat i la qualitat de les propostes rebudes van ser un dels trets destacats de la jornada, així com l’heterogeneïtat dels participants, ja que entre els més de 80 inscrits hi havia persones dels diferents col·lectius relacionats amb l’àmbit educatiu: docents, pares i mares, representants de centres educatius, entitats de lleure i molts altres professionals de diverses especialitats. També heterogeneïtat territorial, atès que els inscrits procedien dels diferents barris de Sabadell.

El tinent d’alcalde d’Acció Social i Cultura i regidor d’Educació, Joan Berlanga, s’ha mostrat molt satisfet d’aquesta primera edició i destaca “la importància de comptar amb les opinions i aportacions dels diversos sectors per dissenyar l’estratègia educativa que volem seguir a la ciutat”. I és que, recordem, el Fòrum Educatiu de Sabadell neix amb la voluntat de celebrar-se cada tres mesos per debatre i fer propostes relacionades amb les diferents qüestions vinculades a l’àmbit educatiu de la ciutat.En aquesta línia, Berlanga ha explicat que “les aportacions dels participants de dissabte quedaran recollides en un document que se’ls farà arribar com a retorn i les principals conclusions s’incorporaran al Pla d’equitat i èxit educatiu impulsat pel Govern municipal”.

La trobada de dissabte va comptar amb la ponència marc, “Bases d’una política educativa per a l’equitat i la cohesió social”, a càrrec del doctor en Sociologia i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Xavier Bonal. Durant la intervenció es van donar elements de referència i que van ser útils als participants per als grups de debat posteriors, que van reflexionar sobre Quins elements afavoreixen una escolarització equilibrada?, Quines polítiques locals promouen l’èxit educatiu? i Quins plantejaments al voltant de la relació família-escola influeixen en l’èxit educatiu?

Així mateix, i a banda del que va ser pròpiament la jornada –de la qual s’estan elaborant les conclusions–, s’estan estudiant les millors alternatives per obrir un canal fix de participació que permeti a la ciutadania continuar fent aportacions al Fòrum Educatiu, en aquest cas relacionades amb l’equitat, l’èxit educatiu i la cohesió, però també en un futur amb els diferents temes que es plantegin.

La propera edició del Fòrum tindrà lloc durant el primer trimestre de 2017. Properament s’informarà de la data concreta i del tema que centrarà aquesta segona trobada.