PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Les tarifes d’autobús per al 2017 bonificaran les persones que més el fan servir

Les noves tarifes significaran una rebaixa global del 0,17%...

Per fidelitzar usuaris es redueix el preu de la targeta mensual i de la mensual jove

Les noves tarifes significaran una rebaixa global del 0,17%

Les tarifes d’autobús preveuen una reducció del 7% de la targeta mensual i de l’11’4% mensual jove i un lleuger increment del bitllet senzill i de la targeta de 10 viatges.

Així, la T-mes passarà de 48,25 a 45 euros; la T-mes jove, de 36,70 a 32,50 euros; el bitllet senzill, d’1,45 a 1,50 euros, i la targeta de 10 viatges, de 8,40 a 8,50 euros. Aquests nous preus, que significaran una rebaixa global del 0,17%, és la nova proposta de tarifes del transport públic urbà per al 2017 i que el Ple municipal aprovarà, previsiblement, demà 22 de desembre.

Segons Xavier Guerrero, regidor d’Espai Públic, “aquesta modificació de tarifes pretén fidelitzar i bonificar els usuaris habituals i fer més atractius els abonaments mensuals per a la resta d’usuaris, perquè volem potenciar l’ús del transport públic i de la mobilitat sostenible a la ciutat”.

A més, per garantir la fidelització i l’increment de les persones usuàries, es facilitarà l’adquisició dels títols de Sabadell incrementant els punts de venda i, a partir del mes de març, a més de la pròpia oficina de mobilitat es podran adquirir també a diferents quioscs, estancs i llibreries de la ciutat.

Els títols propis pel transport a Sabadell, d’aquesta forma, comportaran un estalvi respecte a la utilització dels de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) del 30% pel que fa al bitllet senzill, el 14% per a la T-10, el 14% respecte a l’abonament mensual T-mes i el 7% respecte a la T-mes jove.

L’ATM aprova les tarifes que regiran el Sistema Tarifari Integrat

D’altra banda, l’ATM ha aprovat el manteniment de les mateixes tarifes que regiran el Sistema Tarifari Integrat a partir de l’1 de gener de 2017 i l’increment de la política social i ambiental. D’aquesta forma la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona acorden mantenir les tarifes, crear una targeta integrada ambiental per a episodis de contaminació atmosfèrica i millorar l’accés al títol bonificat per a persones en situació d’atur.

A partir d’ara la targeta T-12 incrementarà l’edat per viatjar gratuïtament en transport públic i passarà a denominar-se T-16, cobrint plenament l’etapa d’escolarització obligatòria. Tots els menors que ja disposaven de la targeta T-12 i que durant l’any 2016 han fet 15 anys rebran a casa la nova targeta T-16, vàlida fins al 31 de desembre de 2017.

També es millora la bonificació per a persones en situació d’atur, adaptant-se millor a la mobilitat del beneficiari. Se substitueix la T-Trimestre per una targeta T-Mes al preu de la targeta T-10 d’1 zona. Podran accedir a aquesta bonificació les persones en situació d’atur que rebin una prestació pública –de qualsevol administració– inferior al Salari Mínim Interprofessional.

Finalment, en compliment de la Llei 21/2015, de finançament del sistema de transport públic de Catalunya, les administracions consorciades han acordat la implantació d’un nou títol integrat en situacions d’episodis ambientals de contaminació. La targeta T-episodi ambiental serà multipersonal, de 2 viatges integrats –d’1 a 6 zones– per fer servir el mateix dia de la primera validació. La venda s’activarà a les màquines automàtiques de les diferents empreses de transport públic els dies que es declari una situació d’episodi ambiental de contaminació. El preu acordat d’aquesta targeta és de 2 viatges amb la targeta T-10, amb un descompte del 10%.