PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Un nou Servei d’Orientació sobre Drogues informarà i resoldrà dubtes a la població sobre el seu consum

En el marc del Pla Local de Drogues de Sabadell 2016-2020...

En el marc del Pla Local de Drogues de Sabadell 2016-2020 logoPLD12

Aquest any 2017 es posarà en marxa un nou servei municipal destinat a informar i resoldre dubtes sobre el consum de drogues. Es tracta del Servei d’Orientació sobre Drogues, que comptarà amb personal especialitzat en la prevenció de les drogodependències.

El nou instrument és una de les accions derivades del Pla Local de Drogues 2016-2020 (PLDS), on s’estableix la necessitat de crear un servei per a les persones que s’inicien en el consum o bé són consumidores, però a les quals fins al moment no els ha generat conseqüències de gravetat.

Tal com ha explicat el regidor de Salut, Ramon Vidal, “amb el nou Servei d’Orientació es vol donar resposta a les necessitats o dubtes que puguin tenir els joves, els seus pares i mares, el professorat, les entitats o la ciutadania en general en relació amb els consums incipients, experimentals o que fins al moment no han provocat una problemàtica greu”. Vidal ha explicat que “continuarem treballant en la prevenció del consum, però davant l’evidència que aquest és una realitat, el que volem és donar tota la informació per minimitzar els riscos associats que implica”.

Paral·lelament al nou Servei d’Orientació, les persones amb consums ja problemàtics continuarien adreçant-se als serveis específics o a les entitats especialitzades en addiccions.

Pla Local de Drogues de Sabadell

El Pla Local de Drogues de Sabadell (PLDS) 2016-2020, aprovat pel Ple del passat mes de desembre, és l’instrument per a la planificació i foment de polítiques locals relacionades amb la prevenció de les addiccions. En la seva elaboració han pres part una cinquantena de representants de diverses administracions, serveis sanitaris, socials, educatius, de l’àmbit associatiu i joves estudiants, que han incorporat al Pla les diferents perspectives i necessitats

El document recull un total de set principis rectors i una sèrie d’objectius, en el context general de treballar per afavorir actituds responsables en relació amb el consum de drogues. Així mateix, es plantegen diversos eixos i línies de treball.