PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Un centenar d’alumnes de quatre instituts han participat en el projecte Xarxa Educativa Solidària i Intercultural

L’acte de clausura és aquest divendres, 27 de gener, al Centre Cívic de Can Rull...

L’acte de clausura és aquest divendres, 27 de gener, al Centre Cívic de Can Rull

El Centre Cívic de Can Rull acollirà demà, divendres 27 de gener, a les 9.30 del matí, l’acte de cloenda de la segona fase del projecte Xarxa Educativa Solidària i Intercultural (XESI), en la qual participaran un total de 90 alumnes de 4 instituts de la ciutat: l’Institut Pau Vila, l’Institut Joan Oliver, l’Institut Sabadell i el col·legi Servator.

En aquest acte es reconeix la tasca i la implicació dels alumnes que han col·laborat amb el projecte Fem sonar Guatemala,dinamitzat per la Fundació Main.

Durant l’acte de clausura les entitats relacionades explicaran el que fan i per què ho fan. També està previst que alguns alumnes facin una valoració de la seva experiència. A més, es lliuraran els diplomes acreditatius als Centres Educatius i a l’alumnat participant.

Al llarg del curs acadèmic el repte que es va plantejar als i a les joves voluntàries, va ser el de poder contribuir a abastir de material musical a les escoles d’Uspantán (Guatemala) amb els objectius de crear una sala d’estimulació, i així poder compensar les mancances de formació primerenca, i una banda musical per tal d’evitar perills en què estan exposats els i les joves que passen moltes hores al carrer.

Els mateixos alumnes van posar el nom de Fem sonar Guatemala amb la voluntat de cercar accions pensades per fer difusió del projecte.

Sensibilització i motivació

La Xarxa Educativa Solidària i Intercultural, creada l’any 2006, és un projecte potenciat des de l’Ajuntament de Sabadell i el Consell de Solidaritat i Cooperació i que es porta a terme a diferents centres de secundària de Sabadell amb la clara finalitat de fomentar una actitud crítica i activa en els joves participants entorn les causes que generen desigualtat i injustícia social al món i implicar a l’alumnat en accions solidàries i de convivència.

Aquest programa està subvencionat per la Diputació de Barcelona i ha estat dinamitzat per la Fundació Main.