PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Tallers educatius sobre el bullying a través de l’esport

 
A qui s'adreça:
Alumnes d'educació primària.
 
Descripció:
La Fundació Barça ofereix una jornada a cada centre educatiu amb tallers de prevenció i sensibilització sobre el bullying, a través de dinàmiques lúdiques i participatives on l'esport és l'eix motivador per a l’aprenentatge.
 
La violència contra la infància mai és justificable. Ha de ser rebutjada i combatuda amb contundència, encara en les seves formes apraentment més lleus. No només pot tenir conseqüències negatives en el desenvolupament i benestar present i futur dels infants, sinó que suposa, a més, la negació de la dignitat inherent que com a éssers vius tenen els nens i les nenes i en la qual es basen els seus drets. Una de les formes de violència tant física com emocional) que major impacte està tenint en el desenvolupament emocional dels joves a Catalunya és el bullying. En resposta a les situacions de violència entre iguals, la Fundació Barça està fermament compromesa a sensibilitzar, per mitjà de l'altaveu d'un club de futbol tan important, sobre aquest problema i a contribuir amb la resta de la comunitat, a prevenir-lo.
 
Els tallers es realitzen dins l'entorn escolar, en horari lectiu i emprarà el joc i l'esport com escenari de creació de relacions entre iguals i promourà la reflexió. Durant els tallers es treballarà la noció de què és bullying i ciberbullying i els alumnes aprendran a reaccionar davant aquesta dinàmica grupal, per tal de posar en pràctica les estratègies en la seva vida, i afavorir la convivència i la relació entre les persones. Cada centre educatiu s'inscriu a 6 tallers en una jornada, organitzats en 3 passis de 2 tallers, cada passi és d'1,5 hores de durada. La previsió és que es realitzin dins i fora de l'aula (pati, pista esportiva...). Estan conduïts per educadors/es especialitzats.
 
Objectius:
- Facilitar la identificació de l'assetjament entre iguals
- Augmentar el nivell d'empatia envers les víctimes d'assetjament escolar.
- Potenciar el rol del defensor.
- Conèixer criteris i protocols d'actuació en cas d'assetjament escolar.
Competències bàsiques:
- Competència d’aprendre a aprendre
- Competència social i ciutadana
 
Desenvolupament:
Dates de realització i horaris: de dilluns a divendres en horari escolar.
Durada: 1,5 h per taller. Cada jornada consta de 6 tallers, organitzats en 3 passis de 2 tallers per passi. 
Nombre d'alumnes per sessió: 2 grups classe per cada torn.
Lloc de realització: al centre educatiu
Cost: gratuit, amb places limitades. L'ordre de demanda us donarà prioritat a l'hora d’implementar el programa.
Observacions: es necessita aula amb projector i àudio i/o un espai poliesportiu o sala polivalent.
Per fer l’activitat és requisit que el centre completi la majoria de les places dels tres passis de tallers proposats. Oferim aquests tallers per ser implantats a tota la primària, perquè el projecte es basa en aplicar-ho a totes les línies del centre per poder acomplir la seva efectivitat.
 
 
Inscripció:
 
Informació:
Persona de contacte: Sandra Niubó
Telèfon: 93 826 45 11

Organització:
Fundació Barça

 

 

ImprimeixCorreu-e