PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Acte de sensibilització sobre la vulneració del dret d’asil, aquest dijous a la plaça del Doctor Robert

Crida a la participació ciutadana a manifestar-se el dissabte 18 de febrer...

Crida a la participació ciutadana a manifestar-se el dissabte 18 de febrer, a Barcelona, en favor de l’acollida pancarta refugiats

La Plataforma Ciutadana de Suport a les Persones Refugiades i l’Ajuntament de Sabadell han organitzat un acte de sensibilització a la ciutadania sobre la greu situació de vulneració del dret d’asil, aquest dijous, 16 de febrer, a partir de les 6 de la tarda, a la plaça del Doctor Robert. L’acte porta per títol Sabadell Ciutat Refugi: Ens posem en marxa i s’emmarca en la campanya a favor dels refugiats Casa Nostra Casa Vostra, que culminarà aquest dissabte amb una manifestació a Barcelona.

L’acció consistirà en la lectura de fragments del manifest de la campanya, així com de poemes i històries de persones refugiades. A més, diferents corals de la ciutat interpretaran la cançó Com plora el mar, de Joan Dausà, mentre es projecta el vídeo i l’espot de la campanya. Es finalitzarà amb la tradicional Roda de la Pau, a partir de 2/4 de 9 del vespre, i una encesa d'espelmes que dibuixarà al terra el logotip de la campanya.

Casa Nostra Casa Vostra pretén conscienciar sobre la situació que viuen les persones migrants i refugiades. També vol sensibilitzar la població per impulsar una mobilització multitudinària dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya i pressionar les institucions catalanes perquè impulsin unes polítiques d’acollida efectives i reals.

Tal com expressa la regidora de Drets Civils i Ciutadania, Míriam Ferràndiz; "Sabadell és una ciutat amb compromís amb les persones refugiades. Ser ciutat refugi significa també garantir el dret d'acollida de totes les persones que ja tenim a la ciutat. És important que els ajuntaments siguem part activa en la defensa a les persones i hem de complir amb la responsabilitat que representa ser l'Administració més propera a la ciutadania".

La Plataforma i l’Ajuntament de Sabadell participaran a la manifestació en favor de l’acollida de persones refugiades i migrades que es farà a Barcelona el proper dissabte, 18 de febrer, a les 4 de la tarda, amb sortida des de la plaça d’Urquinaona, i es convida tota la ciutadania a sumar-s’hi. La participació es farà de manera conjunta i darrere la mateixa pancarta, titulada “Sabadell, ciutat d’acollida”. És prevista l’assistència de l’alcalde, Juli Fernàndez, de la regidora de Drets Civils, Míriam Ferràndiz, i de diferents regidors i regidores del consistori.

S’ha previst una sortida conjunta des de Sabadell, a 2/4 de 3 del migdia, des de la Biblioteca Vapor Badia.