PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Prohibició d’encendre foc en terreny forestal, fins al 15 d’octubre

D’acord amb el que disposa el Decret 64/1995 pel qual s'estableixen mesures de prevenció d'incendis forestals...

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha activitat la prohibició d’encendre foc en terreny forestal, des d’avui i fins al 15 d’octubre, d’acord amb el que disposa el Decret 64/1995 pel qual s'estableixen mesures de prevenció d'incendis forestals.

La norma regula que en els terrenys forestals, estiguin o no poblats d'arbres, i en la franja de 500 metres que els envolta, no es pot encendre foc sigui quina sigui la finalitat. Especialment, no es poden cremar restes de poda i d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals, sense una autorització expressa del Departament d’Agricultura. Tampoc no es poden fer focs d’esbarjo ni altres relacionats amb l’apicultura. Sí que es pot fer foc dins de les àrees recreatives i d’acampada i en parcel·les de les urbanitzacions si s’utilitzen barbacoes d’obra amb mataguspires.

També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l’inici d’un foc; llançar coets, focs d’artifici o d’altres artefactes que continguin foc, i fer servir bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.