PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
GÈNERE, FEMINISMES i LGTBI

Dia Internacional de les Dones 2012

25 DE NOVEMBRE
DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA I EL MALTRACTAMENT A LES DONES 2012

 

El cartell d'aquest any porta per lema “El silenci estimula a l'assassí”, una frase d'Elie Weisel, Premi Nobel de la Pau de l'any 1986.


Vegeu els actes programats

Descarregueu-vos el programa en pdf

PRESENTACIÓ DEL PROGRAMA EN RODA DE PREMSA


El dijous 15 de novembre, es va presentar en roda de premsa, el programa d'actes commemoratius del dia 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència i el maltractament a les dones.

El programa d'activitats d'aquest any inclou 17 activitats i compta amb la implicació de diverses entitats locals com la Unió de Mares, l'Acadèmia de Belles Arts, el Col·lectiu de Dones en l'Església, les Dones de Torreguitart i la Bambalina i Ateatro de l'av. de Sant Oleguer.

Enguany, en motiu de la coincidència de les eleccions al Parlament amb el dia 25 de novembre, l'acte central commemoratiu del Dia Internacional contra la violència i el maltractament a les dones es farà el dia 26 de novembre, a les 7 de la tarda, a la plaça Doctor Robert - en cas de pluja l'acte es traslladaria al Casal Pere Quart -

A la imatge, feta a la roda de premsa, hi apareixen el Regidor de Drets Civils i Ciutadania, Quim Carné, amb el cartell guanyador i el seu autor, Victor Neila. En Víctor Neila és alumne de gràfica de l'Escola municipal d'art Illa, i ha estat premiat amb 500 euros.

Descarregueu-vos la nota de premsa

La JUNTA DE PORTAVEUS aprova l'adhesió de l'Ajuntament a la Declaració del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones (23 de novembre de 2012)

El contingut de la proposició és el següent:

El 1999 l'Assemblea General de les Nacions Unides va designar el 25 de novembre com el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones i, davant aquesta commemoració, proposo a la Junta de Portaveus l'adopció del següent

ACORD

ÚNIC.- Aprovar l'adhesió de l'Ajuntament de Sabadell a la declaració, que s'adjunta com annex, amb motiu de la celebració, el proper 25 de novembre, del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, consensuada per les institucions públiques de Catalunya i la Taula d'Entitats d'Igualtat de Gènere de l'Ajuntament de Sabadell.

Descarregueu-vos el Manifest institucional

 

ARTICLE D'OPINIÓ

Article publicat al Diari de Sabadell, el dissabte dia 24 de novembre de 2012, signat pel Sr. Quim Carné, Regidor de Drets Civils i Ciutadania.

Descarregueu-vos l'article

 

ACTE CENTRAL. 26 DE NOVEMBRE DE 2012
Nota de premsa (26 de novembre de 2012 - edició de tarda). La ciutat acull l'acte central del Dia Internacional de la No Violència Contra les Dones.
Descarregueu-vos la nota de premsa.


Diari Sabadell (27 de novembre de 2012). Clamor contra la violencia machista. Mujeres y hombres se comprometen a erradicar la violencia machista.
Descarregueu-vos la notícia

SABADELLENVIVO (29 de novembre de 2012). Homes i dones contra la violència masclista a Sabadell.
Descarregueu-vos la notícia.


SABADELLENVIVO (26 de novembre de 2012).
Justa Revolta reivindica el Dia contra les Violències de Gènere.
Descarregueu-vos la notícia.

PUBLICACIONS
Amb motiu del Dia Internacional contra la violència i el maltractament a les dones, des de la Regidoria de Drets Civils i Ciutadania, s'ha treballat en l'actualització i edició de 2 noves publicacions: "Apunts sobre: Violència de gènere" i un monogràfic dedicat a la "Mutilació genital femenina"
Apunts sobre violència de gènere

Desembre de 2012. Reedició i actualització de la publicació número 18 “Apunts sobre: Violència de Gènere”.

Aquesta publicació té com objectiu donar elements de reflexió sobre aquesta realitat que, desgraciadament, cada dia és notícia. Alhora, inclou recursos, tant presencials com virtuals, per aprofundir en la temàtica o per cercar suport.


Descarregueu-vos la publicació en pdf

Monogràfic: Mutilació genital femenina


Desembre de 2012. Edició del Monogràfic: Mutilació genital femenina.

És en el marc d'aquest Dia Internacional que des de la Regidoria de Drets Civils i Ciutadania s'ha volgut abordar el tema de l'Ablació o Mutilació Genital Femenina com a forma de violència envers les dones, que implica tant una vulneració dels drets humans, com un obstacle per assolir la pau i el progrés de les nacions i dels pobles.

Descarregueu-vos el monogràfic

Què faig si...?