PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El parc del Nord es recuperarà com a corredor verd, amb nous recorreguts per a vianants i ciclistes i amb àrees de descans

L’Ajuntament invertirà 99.999 euros per recuperar el parc del Nord com a corredor verd...

L’Ajuntament invertirà 99.999 euros per recuperar el parc del Nord com a corredor verd. Les obres, que s’han aprovat en Junta de Govern aquesta setmana, permetran arranjar els recorreguts principals de la zona, que es faran amb paviment tou. També es crearan àrees de descans, que facilitaran l’ús del parc, fent de portes d’entrada entre el paviment dur de les vores urbanes i els camins. Les obres es completaran amb la instal·lació de la xarxa de reg amb aigua regenerada. El projecte s’ha fet la participació de veïns i entitats de l’àmbit.

Aquests treballs es faran durant el segon semestre de l’any i són un pas més per afavorir la recuperació del parc del Nord i transformar-lo en una zona d’estada per a la ciutadania, després de les diferents afectacions que ha tingut per les obres de perllongament de la línia dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Sabadell. La construcció d’aquesta infraestructura va deixar bona part del parc inutilitzat després que se n’arrenquessin els arbres i s’hi acumulés la terra que procedia de l’excavació del túnel. Al febrer de l’any passat la Generalitat va retirar els 116.000 m3 de terra que impedien la recuperació del parc.

Les obres completen els treballs que s’hi van fer l’any passat, que van comportar una inversió de 108.766,72 euros, aportats per la Diputació de Barcelona. S’hi va instal·lar una zona de jocs infantils, un espai amb aparells de gimnàstica  biosaludables per a adults, àrees d’estada i una zona d’esbarjo per a gossos. També s’hi va millorar la il·luminació.

El regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, ha afirmat que “aquestes obres són un pas molt important per recuperar el parc del Nord com a espai de lleure i descans, amb recorreguts a peu i amb bicicleta que facilitaran que la ciutadania es faci seu el parc i que es converteixi en un espai d’unió dels barris de la zona”.

Plantació d’arbres

Les obres municipals complementen els treballs del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, que hi ha plantat uns 300 arbres. D’acord amb l’Ajuntament, són exemplars de fins a 25 espècies diferents. A la vall –l’antiga llera del torrent del Capellà–, hi haurà una família d’arbres de fulla caduca i a les parts més altes hi creixeran arbres de fulla perenne. També es col·loquen altres espècies més ornamentals en diversos punts. Ara queda pendent ubicar-hi una trentena d’exemplars propis dels cultius de secà, que es plantaran cap a final del mes de juny a la zona on hi ha el material de l’obra dels FGC, que es preveu retirar al mes de juny del 2017.