PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Alumnes de 14 centres educatius recomanen llibres per Sant Jordi amb els Aparadors literaris

Amb la col·laboració uns 230 establiments comercials, biblioteques i altres entitats i equipaments de diferents barris...

 En el marc del Pla Educatiu d’Entorn col·laboren uns 230 establiments comercials, biblioteques i altres entitats i equipaments de diferents barris

Alumnes de 14 centres educatius de diferents barris, principalment escoles i instituts però també una escola bressol i una escola d’adults, recomanaran llibres als seus veïns i veïnes a través de recomanacions exposades als aparadors de les botigues i a diferents equipaments.
aparadors

Es tracta dels “Aparadors Literaris”, una de les accions que en relació a la Diada de Sant Jordi s’està impulsant des dels centres educatius i de la que ja es poden veure els primers resultats a  botigues i equipaments de diferents barris.

Impulsada pel Departament d’Ensenyament i l’Ajuntament de Sabadell en el marc dels Plans Educatius d’Entorn (PEE),  la proposta promou la lectura entre els infants i joves i alhora la interacció entre els centres i el seu entorn més immediat, de manera que aquest treball en xarxa es tradueix en una millora de les condicions d’escolarització, de la participació i de la cohesió.
El projecte compta amb la col·laboració d’uns 230 establiments comercials, entitats i equipaments com biblioteques, centres cívics i CAPs.

En aquesta edició, l’activitat s’ha ampliat incorporant-hi també l’àmbit del PEE de la zona Nord. Alhora manté els àmbits del curs passat, portant-se a terme dins els PEE Sant Oleguer-Les Termes i Espronceda-Campoamor --a la zona sud-- i al PEE La Serra, que comprèn Torre-romeu, el Poblenou i Can Roqueta.

Amb el projecte, els alumnes de cada centre educatiu escullen, de forma individual o en grup, alguns llibres que voldrien recomanar, preferentment de la biblioteca de l’escola o institut, de l’aula o provinents de la Biblioteca municipal de referència. Després omplen una fitxa on expliquen, entre altres qüestions, els motius pels quals han optat per aquest llibre en concret. Tant els llibres com les fitxes complementàries es distribueixen entre els comerços i també a les biblioteques, entitats i equipaments col·laboradors per ser exposats als aparadors o bé a zones obertes al públic, al llarg de tot el mes d’abril.