PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell impulsa la primera Mostra Internacional de Cinema Animal

Inclourà un concurs de curts audiovisuals relacionats amb l’àmbit animal, #animalsabadell...

Inclourà un concurs de curts audiovisuals relacionats amb l’àmbit animal, #animalsabadell cinemanaimal20

Sabadell acollirà del 6 al 12 de novembre la 1a. Mostra Internacional de Cinema Animal. L’objectiu del certamen es promoure i reconèixer les produccions de cinema documental de qualitat i contribuir a un canvi cultural a favor del benestar, respecte, consciència i responsabilitat cap als animals.

Es tracta d’un projecte que neix d’agrupar dos objectius, impulsats des de l’Ajuntament durant aquesta legislatura. Per una banda, una decidida línia política per garantir la protecció i el benestar dels animals. En aquest sentit, l’Ajuntament, en Ple, va declarar Sabadell com a ciutat lliure de maltractament animal, s’ha constituït la Taula de Benestar Animal i s’està treballant en una nova ordenança de benestar animal que no només recollirà les obligacions dels propietaris, sinó també els drets i les obligacions de tots els ciutadans i ciutadanes envers els animals.

De l’altra, la promoció de la formació, la difusió i el suport a la producció audiovisual al territori, atenent a la múltiple vessant d’obra de creació i cultural, eina comunicativa, activitat econòmica i de promoció de la ciutat que tenen les produccions audiovisuals.

La Mostra es durà a terme al cinema Imperial i s’emetran documentals, curts i pel·lícules que pretenen reflexionar sobre els drets dels animals, les injustícies i violència que encara pateixen, i trobar solucions conjuntes a aquest problema. En concret, el divendres 10 de novembre, de 16 a 24 hores, es projectaran les pel·lícules o documentals finalistes i el dissabte 11 de novembre, també de 16 a 24 hores, es portarà a terme la mostra amb pel·lícules i documentals convidats i es lliuraran els premis als treballs guardonats.

Es promourà, també, un treball pedagògic i de conscienciació a les aules per a alumnes de primària i ESO a través del programa Ciutat i Escola.

Concurs de curts audiovisuals, #animalsabadell

Dins d’aquesta mostra, es durà a terme un concurs de produccions audiovisuals d’animals #animalsabadell. Les bases del concurs s’aprovaran en el proper Ple d’abril i la convocatòria es preveu publicar-la a primers de juny.

Hi haurà dues categories: curt de ficció i curt documental, amb un premi de 2000 euros cadascun.

En paraules del regidor de Benestar Animal, Miquel Soler, aquesta és una acció més que s’emmarca en el compromís d’aquest govern amb el benestar i la responsabilitat envers els animals”. Soler ha destacat, a més, que  és la primera mostra d’aquest tipus en tot l’estat. Existeixen certàmens en altres països, com ara Colòmbia o els Estats Units, amb els quals hem tingut contactes i segurament podrem enriquir-nos mútuament”.