PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell acull la 1a trobada de la xarxa Escola Nova 21 Badabadocs del Vallès Occidental Nord

L’Escola Nova 21 impulsa el treball conjunt entre escoles, comunitat educativa, administracions públiques...

Sabadell ha acollit la primera trobada de les escoles i els instituts de la ciutat i l’entorn que, moguts per l’interès per la millora contínua i la innovació, s’han adherit al projecte Escola Nova 21. Són un total de 10 centres –7 de Sabadell i 3 més, de Castellar del Vallès, de Sant Llorenç Savall i de Sentmenat– Escola Nova 21que conformaran la Xarxa Local que els mateixos integrants han batejat com a Badabadocs, en referència a un tret identitari del Vallès Occidental.

L’Escola Nova 21 impulsa el treball conjunt entre escoles, comunitat educativa, administracions públiques, entitats, universitats i institucions internacionals per anar cap a un model d’escola avançada que pugui replantejar la pràctica educativa quotidiana per respondre als reptes de la societat actual. Partint del convenciment que l’educació millora mitjançant la col·laboració, l’intercanvi i l’aprenentatge mutu, es vol crear un ecosistema que intercanviï, aprengui i millori el seu treball, de manera que ajudi al canvi de tot el sistema educatiu.

En aquest marc, el tinent d’alcalde i regidor d’Educació de l’Ajuntament de Sabadell, Joan Berlanga, ha afirmat que la innovació és un repte que tenim damunt la taula per millorar l’educació a la ciutat i al país. Per això és important crear xarxes i espais de col·laboració i bones pràctiques educatives, com proposa l’Escola Nova 21”.

També ha assistit a la sessió el diputat delegat d’Educació de la Diputació de Barcelona, Rafael Homet, que ha assenyalat que en tot el procés  es tracta de reflexionar sobre el propòsit de l’aprenentatge, el perquè de l’educació. I a partir d’aquí, sortiran les accions derivades d’un marc d’escola avançada. D’aquesta reflexió –ha afegit– han de sortir models que no seran iguals perquè les circumstàncies de cada territori són diferents”. I d’aquí, ha comentat, la importància de disposar de la implicació dels ajuntaments, perquè ells coneixen i poden complementar la visió de l’entorn dels centres educatius.

L'Ajuntament de Sabadell, fent-se partícip de la necessitat de continuar reflexionant i innovant, s’ha incorporat a aquest projecte assumint la funció dinamitzadora de la Xarxa.

La trobada d’avui tenia com a objectiu que els centres participants es coneguin, alineïn les expectatives sobre el programa Escola Nova 21 i reflexionin sobre la necessitat del canvi educatiu i el seu sentit d’urgència.

Formen part de la Xarxa Badabadocs les escoles Nostra Llar, Ribatallada, Virolet, l’Agrupació Pedagògica Sant Nicolau, l’Escola Pia, l’Institut Arraona i l’Escola Taller Xalest de Sabadell; i les escoles El Sol i la Lluna de Castellar del Vallès; Josep Gras de Sant Llorenç Savall i Can Sorts de Sentmenat.


 

Més informació