PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta ofereix condicions preferents d’allotjament i suport als projectes empresarials sorgits en l’àmbit educatiu

Tres centres d’ensenyament de Sabadell ja han signat un acord amb l’Ajuntament...

Tres centres d’ensenyament de Sabadell ja han signat un acord amb l’Ajuntament perquè el seu alumnat pugui beneficiar-se d’aquesta iniciativa incubació4

El Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta (CEI) està obert a l’entrada de projectes d’incubació sorgits en l’àmbit educatiu. Aquest equipament municipal compta amb diferents espais habilitats perquè els projectes procedents d’alumnes o ex-alumnes d’instituts i universitats puguin créixer. En aquests moments, l’Ajuntament de Sabadell ja ha establert un acord amb l’Institut Escola Industrial de Sabadell, el Centre de Formació Creatiu i Tècnic Sabadell (CTS) i l’Escola Superior de Disseny ESDi per tal que el seu alumnat pugui beneficiar-se d’un conjunt de serveis del Centre de Can Roqueta en condicions preferents.

Segons els acords signats, l’Ajuntament es compromet a proporcionar acompanyament als promotors dels projectes. Les persones responsables de les iniciatives podran demanar assessorament sobre la idea de negoci proposada i l’elaboració del pla d’empresa, formació o suport en diferents àmbits especialitzats en la gestió empresarial. També s’ofereix l’acompanyament necessari per realitzar els contactes oportuns amb altres organismes i entitats o implementar proves pilot del producte o servei.

D’altra banda, es donarà suport per fer recerca de fires per a la presentació de projectes, ajut en el procés de registre de patents, col·laboració amb entitats de recerca o informació sobre el sector. A més, es brinda suport per fer recerca d’ajuts i subvencions per a la creació de l’empresa o realitzar els tràmits necessaris per finalment crear l’empresa.

L’acte de signatura va celebrar-se la setmana passada, al CEI Can Roqueta, amb presència del regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro; Josep Lluís Medina i Dolors Sánchez, cap d’Estudis i directora de l’Institut Escola Industrial, respectivament; Gloria Fernández Somoza, directora acadèmica  de l’ESDi, iMeritxell Fonts, directora del CTS.

El regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro, ha explicat que qualsevol centre d’ensenyament interessat en aquest tipus de col·laboració pot subscriure un acord amb l’Ajuntament i de fet en breu tenim previst que dos instituts més signin conveni amb nosaltres”.

Allotjament de projectes

Tot aquest suport que s’ofereix es corona amb l’allotjament de projectes a qualsevol de les dues sales d’entre 27 i 42 m2 del CEI, habilitades perquè es pugui compartir espai entre diferents iniciatives procedents de l’àmbit educatiu. Els projectes seleccionats podran ubicar-se en aquestes sales fins un màxim de 2 anys sense perjudici de poder accedir posteriorment a algun despatx o nau del mateix centre. l’Ajuntament es compromet, a més, a aplicar una bonificació del 50% en la tarifa de la renda de l’allotjament d’aquestes sales, establint-se un preu de 25€ mensuals per projecte, amb un màxim de 2 llocs de treball per iniciativa. La dinàmica del centre, actualment amb un grau alt d’ocupació, garanteix la interacció amb empreses en diferents estadis de creixement, fet que pot resultar enriquidor pels projectes d’incubació.

D’aquesta manera, el Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta de titularitat municipal es posiciona també com a espai d’allotjament obert a projectes d’estudiants o nous titulats. En aquests moments, el Centre registra una elevada ocupació d’empreses industrials i de serveis que comparteixen com a tret diferenciador un alt component d’innovació. Tal i com indica el regidor Eduard Navarro,  deixar la porta oberta també en aquest Centre a projectes sorgits de l’àmbit educatiu és també una mostra de l’aposta per l’esperit emprenedor que en essència tothom té”.