PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Infants, voluntaris i famílies del programa Lecxit, de Lectura per l’èxit educatiu, es reuneixen en l’acte de cloenda de curs

El desenvolupament de la comprensió lectora és un element clau per aconseguir un bon rendiment escolar en totes les matèries...

L’Auditori de la Biblioteca Vapor Badia ha acollit la cloenda de curs del programa Lecxit, de Lectura per a l’èxit educatiu. La trobada, celebrada ahir a la tarda, va reunir els infants, voluntariat i famílies que aquest curs han pres part en el projecte. Promogut per la Fundació Jaume Bofill, i a Sabadell conjuntament amb 20170523 Cloenda Lecxitl’Ajuntament, el Lecxit parteix de la base que el desenvolupament de la comprensió lectora és un element clau per aconseguir un bon rendiment escolar en totes les matèries. És per això que es treballa amb els diferents agents de la comunitat educativa i de l’entorn dels nens i nenes per afavorir aquesta comprensió lectora i reduir el fracàs escolar.

Enguany han participat en el Lecxit una quarantena de nens i nenes de set centres educatius de la ciutat. Per mitjà del programa, cada infant participant i el seu voluntari o voluntària de referència es troben periòdicament durant el curs en una biblioteca municipal per treballar la lectura de manera lúdica i amena.

La cloenda d’ahir va comptar amb la presència del tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, que va valorar que

el Lecxit és una bona eina per promoure l’èxit educatiu. És enriquidor tant per a l’alumnat com per als voluntaris, afavoreix la relació entre persones de diferents edats i la cohesió social”.

Durant la trobada es van lliurar els diplomes als participants, tant infants com voluntaris i voluntàries. També es va proposar la realització de l’activitat Laboratori de Lectura El bosc, escenari de les lletres, conduït per Natàlia Martínez i en què es va convidar els assistents a participar-hi.

Centres participants

Aquest 2016-2017, el programa ha arribat a una nova zona de la ciutat i s’hi han incorporat alumnes de l’Escola Andreu Castells de Can Rull, que han portat a terme les sessions de lectura a la Biblioteca de Ponent. Aquest curs, doncs, ha pres part en el Lecxit alumnat de 4t i 5è de primària de 7 centres educatius: Floresta, Agnès Armengol, Calvet d’Estrella, Espronceda, Joan Maragall, La Romànica i Andreu Castells. Les sessions han tingut lloc a cinc biblioteques: del Sud, del Nord, La Serra, Can Puiggener i Ponent.

Voluntariat

D’altra banda amb l’objectiu de poder desenvolupar tot el potencial del programa, l’organització fa una crida al voluntariat per al proper curs escolar.

Més informació sobre el Lecxit