PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell participa en el XXV Fòrum Local d’Educació, centrat en educació inclusiva i diversitat als municipis

Sota el títol “Iguals i diferents: educació inclusiva i diversitat al municipi”...

Forum EducacioEl tinent d’alcalde i regidor d’Educació de l’Ajuntament de Sabadell, Joan Berlanga, ha participat aquesta setmana com a ponent en el XXV Fòrum Local d’Educació, organitzat per la Diputació de Barcelona, sota el títol “Iguals i diferents: educació inclusiva i diversitat al municipi”. Així, Sabadell ha estat un dels municipis representant a les administracions locals a la taula rodona “Ciutats i pobles inclusius”.

Adreçat a electes i professionals de l’Educació, el Fòrum Local vol proporcionar un espai en el qual els participants puguin debatre el concepte d’educació inclusiva i el seu paper en una societat diversa que vol assegurar els drets de ciutadania per a tothom. En aquest marc, el Fòrum incorpora la mirada local, reflexionant sobre el rol dels ajuntaments en aquesta tasca i donant també veu a especialistes en aquests àmbits o a representants de l’àmbit associatiu.

En aquest marc, Joan Berlanga ha subratllat que

el sistema educatiu i les ciutats tenen diferents graus de segregació escolar i des dels municipis hem d’assumir la nostra part de responsabilitat en la resposta a aquesta problemàtica” i ha valorat que

sense una educació inclusiva no hi pot haver una educació equitativa per a tothom”.

A Sabadell s’estan impulsant múltiples mesures per a la inclusió, l’equitat i l’èxit educatiu. Entre aquestes mesures, hi ha la posada en marxa de dos nous Plans Educatius d’Entorn, els tallers d’estudi assistit, el Pla de suport a l’aprenentatge d’idiomes, la introducció d’activitats de música i teatre als barris més desafavorits, l’increment de l’aportació municipal per facilitar l’accés a les activitats del Ciutat i Escola, el suport a les activitats extraescolars, els recursos per al lleure educatiu i també les diferents mesures per millorar l’atenció a l’alumnat amb Necessitats Educatives Especials.

El Fòrum Local d’Educació, celebrat a Barcelona, va comptar amb la ponència marc del professor de la Universitat Autònoma de Madrid i expert en polítiques sobre educació inclusiva i atenció a la diversitat Gerardo Echeita, que va parlar sobre “Educació inclusiva. Dimensions, naturalesa i desafiaments per als centres escolars i més enllà de les portes de l’escola”.

Programa del Fòrum