PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament continua treballant per trobar una solució jurídica per recuperar la Caserna

L’Ajuntament tornarà a demanar un nou dictamen, ja que el termini s’ha allargat fins als sis mesos, i seran vàlids i es podran incloure els tràmits fets fins ara

No s’ha pogut emetre dictamen en el temps previst per la Llei. L’Ajuntament tornarà a demanar un nou dictamen, ja que el termini s’ha allargat fins als sis mesos, i seran vàlids i es podran incloure els tràmits fets fins ara

L’Ajuntament de Sabadell demanarà un segon dictamen preceptiu i vinculant a la Comissió Jurídica Assessora –òrgan consultiu dependent de la Generalitat de Catalunya– sobre la validesa de la cessió de la Caserna de la Guàrdia Civil. Aquesta sol·licitud es produirà després que la Comissió Jurídica Assessora hagi declarat la caducitat del procediment i l’arxiu de les actuacions iniciades a demanda de l’Ajuntament.

Aquesta decisió de la Comissió es produeix perquè la Llei obliga a dictar una resolució expressa en un curt termini de temps i, en el cas d’incomplir el termini previst, és necessari declarar la caducitat del procediment. Això és el que ha passat en el cas de la sol·licitud de l’Ajuntament de Sabadell, que no ha estat resolta en els tres mesos previstos.

Ens hem trobat atrapats enmig d’un procés amb un termini de resolució excessivament curt. Encertadament ara s’ha allargat el termini que marcava la llei per donar resposta a aquests procediments i s’ha ampliat fins a sis mesos”, ha afirmat el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant, que recorda que hi ha hagut moltes valoracions negatives d’altres administracions per l’existència d’un termini tan curt per emetre dictàmens complexos.

La resposta de la Comissió Jurídica Assessora indica que la caducitat del dictamen permet que l’Ajuntament iniciï un nou procediment de revisió d’ofici. “Farem exactament això, tornar a demanar un dictamen perquè estem molt a prop d’aconseguir una resposta que serà vinculant i que pot retornar la Caserna a la ciutat”, ha explicat Serracant, que destaca que “el nostre objectiu és revertir de forma gratuïta la cessió d’un espai que ja és de propietat municipal”.

Voldríem anar més ràpid per recuperar la Caserna, però hem de seguir els tràmits legals. No renunciarem al compromís del Govern municipal d’acabar amb una situació absurda i injusta”, afegeix.

La titularitat municipal de la caserna, des de 1999:( més informació +)