PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Un nou equipament de serveis per a infants, joves i famílies reforçarà l’èxit educatiu i la cohesió social a la zona Nord

L’espai, que supera el concepte de Centre Obert, estarà situat en un aulari al costat de l’Institut Jonqueres...

L’espai, que supera el concepte de Centre Obert, estarà situat en un aulari al costat de l’Institut Jonqueres equipamentserveis22

L’aulari del costat de l’Institut Jonqueres serà remodelat per acollir un nou espai de serveis socioeducatius adreçat a infants, joves i famílies. L’equipament, destinat al conjunt de la ciutadania, acollirà diferents activitats i atencions que superaran el concepte de centre de tarda o centre obert. De fet, el nou espai neix amb la voluntat de consolidar-se com a centre de referència en favor de l’equitat, l’èxit educatiu i la cohesió social al barri i a tot el districte. El conjunt de propostes que s’hi ubicaran ha estat fruit d’un procés de diàleg amb diferents agents educatius i socials de la zona. Es preveu que el nou equipament entrarà en funcionament durant la primera meitat de 2018.

El nou Servei d’Intervenció Socioeducativa de la zona nord el conformaran quatre peces fonamentals, que inclouran activitats escolars en horari lectiu, propostes de lleure educatiu, activitats de suport escolar i social i un servei d’orientació per a totes les famílies.

Avui, durant la presentació, el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha explicat que “les polítiques socials són una prioritat per aquest Govern i, a la ciutat, hem anat desenvolupant al llarg d’aquests anys diverses actuacions. Amb aquest nou equipament millorarem l’atenció socioeducativa dels infants i joves del barri”.

Per la seva part, el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, ha subratllat que “tenim un mandat clar per part de la ciutadania i entitats de la ciutat i uns objectius inequívocs al PEAS: millorar la qualitat de vida de la infància i l’adolescència a la nostra ciutat, donant eines, oportunitats i treballant per garantir l’èxit educatiu a tots els nostres barris”.

Els serveis que integrarà el nou espai seran:

  • Activitats escolars, donant així resposta a la demanda de l’equip directiu i docent de l'Institut Jonqueres. Les activitats es portaran a terme dins l’horari lectiu.
  • Activitats de lleure educatiu per a infants, adolescent i joves. Fruit del treball portat a terme amb l'associació juvenil Secunde, i per encàrrec municipal, aquesta entitat organitzarà al nou equipament diverses propostes d’esplai, sobretot durant els caps de setmana. El programa d’activitats es decidirà en funció de les preferències que, en el marc d’un procés participatiu, expressin els i les joves del barri.
  • Servei d’orientació i acompanyament a les famílies (SOAF). És un servei d’orientació, promoció i suport de caràcter universal i, per tant, adreçat a totes les famílies del barri i la ciutat. La finalitat és acompanyar-les en la millora del seu benestar personal, familiar i social.
  • Activitats de suport a l'èxit educatiu. En horari de tarda, l’equipament acollirà activitats de suport a infants i adolescents del barri, proposats conjuntament pels centres escolars i els Serveis Socials Bàsics Municipals. En aquest cas, inclourà accions com poden ser el reforç escolar o propostes per millorar les habilitats socials, treball d'hàbits, valors i relacions socials.

D’altra banda, l’Ajuntament de Sabadell seguint amb la línia d’actuació iniciada a tres barris de la ciutat a finals de 2016, ha iniciat converses amb l’Associació Esportiva Can Deu i altres entitats de la zona per tal d’implantar un programa d’activitats esportives per a dinamitzar el barri.

Tal i com ha explicat la tinenta d’alcalde regidora d’Esports, Marisol Martínez, aquestes activitats formen part del programa Fomentant els valors de l’esport a Sabadell que inclou no només el pla de dinamització de barris a través de l’esport, sinó que també inclou esport en femení, joc net, esport inclusiu i la campanya Fumar en fora de joc.