PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’espai central de Sabadell inclourà la recuperació de la plaça Major i un passeig amb arbres

Al Passeig hi haurà una zona d’aigua, una coberta i una zona d’estada, i tindrà una plaça a banda i banda...

Al Passeig hi haurà una zona d’aigua, una coberta i una zona d’estada, i tindrà una plaça a banda i banda

La ciutadania ja pot conèixer la proposta d’urbanització de l’espai més central de la ciutat, des d’avui visible en la mostra situada al passeig de la Plaça Major. Segons Juli Fernàndez, alcalde de Sabadell, “després d’escoltar les aportacions de la ciutadania i d’elaborar diferents propostes tècniques, ara ja disposem d’un projecte sobre l’espai central, que té com a element principal uns grans arbres que proporcionaran ombra i verdor i una zona d’estada amb llargs bancs”.

Els altres elements clau que inclourà el nou espai són, d’una banda, la delimitació de la plaça Major, una zona d’aigua –prevista a l’est del Racó del Campanar– i una coberta sobre la boca de l’estació de ferrocarril –que proporcionarà ombra en dies de sol i aixopluc en dies de pluja.

Aquesta proposta tornarà a configurar la plaça Major que Sabadell tenia des del segle XIII i que va desaparèixer a mitjan segle XX generant un espai continu de més de 300 metres de longitud. La proposta inclou també la transformació de la plaça del Doctor Robert per convertir-la en un espai més ampli i que la ciutadania deixi de percebre-la com la part del darrere de l’Ajuntament. D’aquesta manera quedarà una plaça a banda i banda d’un passeig arbrat. Finalment, l’espai continuarà mantenint una zona per on puguin circular els vehicles de serveis.

Maties Serracant, tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, ha afirmat que “la proposta que presentem recull les conclusions dels successius debats que s’han fet els darrers anys i que parteixen d’un reconeixement de la singularitat d’aquest espai”. A més, ha afegit que “aquest projecte ens il·lusiona perquè ens permet recuperar la històrica plaça Major i configurar tot un espai central que la ciutadania es pugui seu, recollint l’essència de tot allò que la gent ens ha demanat”.

L’objectiu de la mostra que ara s’està acabant de muntar al Passeig és que la ciutadania pugui conèixer de primera mà la proposta del Govern per al centre de la ciutat i, alhora, que pugui aportar elements de reflexió i debat.

 

Passeig