PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Notícies municipals

El govern aprofundirà en les mesures per evitar accidents de trànsit greus o mortals

DadesPolicia3El govern municipal es marca com a objectiu eliminar els accidents de trànsit a la ciutat que tinguin conseqüències greus per a la salut de les persones o produeixin víctimes mortals. Per això continuarà aplicant accions que incideixin en la seguretat viària: pacificació del trànsit a la via pública, reordenació de la mobilitat, foment del transport públic, sensibilització ciutadana i formació viària als centres educatius.

El treball del consistori està en sintonia amb el projecte de seguretat vial Visió Zero, que persegueix un sistema de trànsit sense víctimes mortals ni persones ferides greument com a conseqüència dels accidents. Aquest objectiu s’emmarca en les polítiques que impulsa la Unió Europea i que, en l’àmbit nacional, també persegueix el Servei Català de Trànsit.

El total d'accidents de trànsit durant el primer semestre de l'any a Sabadell ha estat de 699, el que indica una tendència a la baixa en relació amb anys anteriors. Segons s’observa de les xifres registrades per la Policia Local durant la primera meitat de l’any, aquest 2017 podria trencar amb la línia alcista dels darrers cinc anys.

Dels 699 accidents, 312 van registrar persones ferides, 451 en total, 30 de les quals de gravetat. Així mateix, s’ha hagut de lamentar una víctima mortal.

Segons l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, “cal valorar positivament l’evolució de les dades d’accidents de trànsit, malgrat continuen essent dades molt preocupants. Entenem que aquesta evolució és fruit de la major conscienciació ciutadana i de l’increment de l’activitat policial cap els delictes contra la seguretat del trànsit i de la presència d’agents al carrer, i per tant caldrà aprofundir en aquestes polítiques”.

En general, els resultat de 699 accidents en aquest primer semestre indica una tendència positiva en relació als 1.514 sinistres registrats de tot el 2016. També s'observa aquest canvi positiu en el nombre d'accidents de trànsit amb ferits (312) ja que se situa lluny d’arribar als 746 de l'any anterior. A més, el nombre de víctimes greus, 30, és significativament menor en comparació amb les 103 de l'any 2016.


Les xifres es van presentar a finals de juliol en el transcurs de la celebració del Consell Local de Seguretat de la ciutat.

Pedagogia i prevenció

La Policia Local compta amb una Unitat d’Educació per la Seguretat Viària (UESVI) que s’encarrega de difondre entre la població escolar coneixements sobre el que és la Via Pública, la seguretat viària, els accidents de trànsit, els primers auxilis i la mobilitat sostenible.

L’objectiu és aplicar aquest recurs com a element preventiu que permeti millorar la mobilitat i el respecte normatiu, per garantir la seguretat de conductors i vianants.

Durant el 2016 la UESVI va fer un total de 22 sessions formatives a 28 centres públics i 11 privats, amb la participació de 3.654 alumnes d’educació infantil, primària i secundària.

Complementàriament, la Policia Local dóna una sèrie de  consells de seguretat viària, que es poden consultar la seva secció del web municipal.