Mercat CentralEl contacte al teu mòbil

El Mercat Central va ser construït l'any 1930 per l'arquitecte local Josep Renom. Es troba situat a la zona de vianants del centre de la ciutat. El 2 de març del 2004 es va reinagurat després del seu procés de remodelació i s'ha convertit en un modern centre comercial. Té una supefície comercial de 4.574 m2 i 97 parades en funcionament. La seva oferta comercial està especialitzada en alimentació fresca i seca, a més de serveis complementaris (joieria, arranjaments de roba, tintoreria, quiosc, merceria i restaurant, entre d'altres), un aparcament al mateix edifici de 450 places i un supermercat de 990 m2.

Cada dilluns al seu voltant hi ha un mercat ambulant amb 58 parades, on es poden trobar articles de roba, calçat i altres complements.

També hi ha un mercat de pagesos al voltant del Mercat Central, de dimarts a dissabte, amb 25 parades de venda de productes conreats per ells mateixos.

Tots els diumenges al seu voltant hi ha un mercat de brocanters and 73 parades decicades a la venda d'antiguitats.

La remodelació del Mercat Central

Amb la seva remodelació s'ha recuperat tot l'espai central amb l'objectiu de situar-hi el nucli principal de comunicacions que relaciona aquesta planta amb el vestíbul.

La intervenció també ha millorat els accessos a través de les quatre cantonades de l'edifici. Hi ha un nou vestíbul al carrer de Corominas i dos accessos amb ascensor a les cantonades dels carrers de Corominas i Colom, i també de Corominas i Calderón. Aquests ascensors permeten accedir tant a la planta del mercat com a les diferents plantes de l'aparcament.

L'edifici aprofita la diferència de nivell que hi ha entre les carrers de Corominas i Jovellanos per crear una planta semisoterrada amb accés des del carrer de Corominas.

En aquesta planta, on antigament hi havia les zones de magatzem, hi ha un supermercat (Consum), un restaurant i un accés públic que permetrà la comunicació dels nivells comercials amb l'aparcament, mitjançant rampes mecàniques.

Disposa d'un important espai per als serveis propis dels paradistes i els operadors de la llotja.

La planta -1 del Mercat és un espai de serveis que dóna cabuda a la càrrega i descàrrega de mercaderies, a les cambres i magatzems de les parades i a una àrea per als serveis i vestidors del personal.

És en aquest espai on hi ha una zona de càrrega i descàrrega comuna i d'aparcament amb un total de 51 places. Hi ha 20 places d'aparcament per a camions i 31 places per a turismes i furgonetes.

Una altra part d'aquesta planta està dedicada a les cambres frigorífiques i magatzems de les diferents parades.

A més, també hi ha una zona per a les deixalles que està dividida en dues parts: la que ubica els contenidors de recollida selectiva i la que acull els compactadors de deixalles.

La planta de serveis es completa amb una zona de vestidors i lavabos per al personal del mercat i uns lavabos per al personal del supermercat. També s'han adequat els ascensors i les rampes que comunicaran les diferents plantes del soterrani del Mercat.

Un aparcament de 450 places.

Paral·lelament a la reforma del mercat, l'Ajuntament havia tret a concurs la construcció i posterior explotació d'un aparcament de rotació per a unes 450 places a les plantes segona i tercera del soterrani, que es van adjudicar a SABA.
L'obra al soterrani no només implicava la construcció de les dues plantes de rotació. També la d'una planta de serveis per als concessionaris del Mercat Central, que havia de complir diferents objectius: eliminar la zona de càrrega i descàrrega posterior, preveure la urbanització i la conversió en zona de vianants de l'entorn del Mercat, dotar l'equipament d'una oferta complementària en règim d'autoservei i facilitar espais d'aparcament i de cambres i magatzems i una zona per a la gestió dels residus.


ARXIU DE FONS consultable a l'Oficina d'Informació Ciutadana.

. Full informatiu sobre l'exposició per a la commemoració del 65è aniversari de la seva fundació.
. Tríptic sobre el projecte de remodelació del Mercat Central del centre de Sabadell.
. La plaça.

--------------------------------

L'any 2004 el Mercat Central va rebre el premi al Millor Mercat Minorista de l'Estat atorgat per la societat pública estatal Mercasa, per la seva remodelació.

SERVEIS:
· Aparcament al mateix edifici per als clients
. Recollida d'olis domèstics
· Repartiment a domicili
· Pagament amb targetes de crèdit
· Restaurant

Com arribar-hi:
Autobusos urbans: (www.tus.es)
Parades properes
Dr. Robert L1 L2 L3 L4 L5 L44 L55
Les Valls L4 L5 L7 L10 L12 L44 L55
Manresa L1 L2 L3 L4 L5 L44 L55
Mercat Central L4 L5 L7 L10 L12 L44 L55 F1 F2 F3 F4
Sant Cugat L10

Més informació:
Reforma del Mercat Central Part 1
Reforma del Mercat Central Part 2