PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament programa tractaments preventius contra la processionària del pi

Les actuacions es faran entre el 24 d’octubre i el 8 de novembre en més de...

Les actuacions es faran entre el 24 d’octubre i el 8 de novembre en més de 3.000 exemplars del nucli urbà

Diferents espais del nucli urbà de Sabadell rebran tractaments preventius contra la processionària del pi. És el cas de 1.000 pins situats al parc de Catalunya, on la nit del 24 al 25 d’octubre, de 23 a 7 h, s’aplicarà el tractament a diferents exemplars de pi que habiten dins el parc.

La segona actuació, que durarà més dies, serà en 2.177 pins i cedres repartits per tota la ciutat. El tractament es farà en dues rondes per tal de millorar-ne l’eficàcia. La primera serà a les nits del 24, 25, 26, 29 i 30 d’octubre, mentre que la segona ronda serà l’1, 2, 5, 6, 7 i 8 de novembre, també a la nit.

Tractament ecològic

El tractament que es farà servir no es basa en productes químics, sinó que en els dos casos s’introduirà un bacteri a l’arbre –Bacillus thuringiensis kurstaki–, que ataca la processionària del pi a fi que en disminueixi la població. La processionària –o arna– del pi és un insecte lepidòpter que es coneix científicament per Thaumetopoea pityocampa. És una plaga important que afecta tota la conca mediterrània i, per tant, també ataca els pins dels boscos del nostre país, com també els exemplars que habiten dins els nuclis urbans.

Xavier Guerrero, regidor d’Espai Públic, ha afirmat que “la plaga de la processionària és un gran problema que tenim a les nostres ciutats i, en aquest cas, per a nosaltres és molt important el tractament que hi apliquem, ja que és ecològic, innocu per als humans i respecta el cicle de la natura”.