PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Prop de 260 equips participen en una nova edició dels Jocs Esportius Escolars

Les activitats apleguen esportistes en categories de prebenjamí a juvenil...

DSC 0136Les activitats apleguen esportistes en categories de prebenjamí a juvenil d’un centenar de centres i entitats IMG 2254

Els Jocs Esportius Escolars de la temporada 2017-2018 aplegaran 257 equips provinents d’una setantena d’escoles i d’una trentena de clubs de Sabadell, així com d’altres centres de les localitats vallesanes adscrites al Consell Esportiu Sabadell (Castellar del Vallès, Sentmenat, Polinyà, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de la Mogoda, Sant Llorenç Savall i Palau-solità i Plegamans). L’Ajuntament de Sabadell i el Consell Esportiu organitzenaquesta activitat que va començar el 28 d’octubre.

Les lligues de futbol sala, futbol 7 prebenjamí, handbol, voleibol i bàsquet han estat les primeres en posar-se en marxa. Durant les properes setmanes començaran esports com els escacs, el cros o la iniciació esportiva. A més, a partir del mes de desembre, s’iniciaran les trobades d’esports individuals (natació, rítmica, aeròbic, atletisme, hip-hop, patinatge, karate i poliesportiu P4 i P5).

Entre les novetats d’enguany destaquen la lliga de futbol 7 prebenjamí i el karate. En total, hi participen 257 equips formats per alumnes de primària i ESO en les categories des de prebenjamí a cadet. Tots preveuen sobrepassar les 14.200 participacions que van tenir lloc durant la temporada passada.

La tinenta d’alcalde i regidora d’Esports, Marisol Martínez, ha explicat avui que “l’objectiu dels Jocs Escolars és oferir un model d’esport participatiu, integrador i que, alhora, fomenti el “joc net” per davant del resultat”. Per tercer any consecutiu el comportament dels equips participants influirà de forma directa en la classificació dels esports d’equip. Un comportament impecable i alguna acció concreta de foment del “joc net” pot significar sumar 2 punts en un partit, igual que un comportament poc esportiu pot restar un punt a cada partit.

Altres programes

A banda dels Jocs Escolars, el Consell Esportiu i l’Ajuntament de Sabadell impulsen elPlans de promoció esportiva, un programa d’àmbit comarcal que a Sabadell s’ofereix en el marc del programa Ciutat i Escola. Tenen l’objectiu de donar facilitats als centres per tal que els alumnes puguin gaudir d’una nova modalitat esportiva dins de l’horari lectiu. Aquest curs participaran un total 10.919 alumnes en el conjunt de 27 modalitats esportives que s’ofereixen, com per exemple, l’esport adaptat, l’expressió corporal, Ultimate i l’atletisme en pista coberta.

També destaquem les activitats esportives de sensibilització com és el bàsquet amb cadira de rodes i l’esport adaptat que es fa de forma conjunta amb l’entitat Global Bàsket i hi ha més de 1.000 escolars inscrits.

Aquestes activitats, que l’any passat van aplegar 32.294 participacions, estan incloses en el Pla de Mandat 2016-2019, atès que 3 de les 6 línies estratègiques de la Regidoria d’Esports estan relacionades amb l’esport escolar. De fet, s’aposta per l’esport com part de l’educació integral, de l’educació en valors i com element de cohesió social. En aquest marc, l’Ajuntament de Sabadell ha renovat l’acord amb el Consell Esportiu del Vallès Occidental amb una aportació municipal de 105.000 euros per donar continuïtat als programes escolars.

 

DSC 0186