PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Invitació a la reflexió i sensibilització sobre els drets humans amb un programa format per una vintena d’activitats

El 10 de desembre es faran murals de compromís amb els drets de les persones...

banner ddhh

Coincidint amb el Dia Internacional dels Drets Humans, el 10 de desembre es faran murals de compromís amb els drets de les persones, a la plaça de Banting i Best

La reivindicació a l’entorn dels drets de les persones tornarà a centrar la commemoració del Dia Internacional dels Drets Humans a Sabadell, amb una vintena d’activitats, com ara exposicions, conferències, cinefòrums, actes i trobades ciutadanes. El programa reflexionarà sobre els drets de totes les persones, fent una especial atenció a la situació de les persones refugiades, englobant, així mateix, propostes en el marc del Dia Internacional dels Drets dels Infants, el Dia Mundial de la Sida i el Dia del Migrant. Les activitats, que es presenten sota el lema Defensem-nos, hi tenim tot el dret. Respecta’m, en tens tot el deure, van començar el 10 de novembre i s’allargaran fins a finals de desembre.

Tal com ha explicat la regidora de Drets Civils i Gènere, Míriam Ferràndiz, “aquest programa vol ser un reconeixement de les lluites i conquestes de drets, que ens impliquen i comprometen a totes les persones. Ens pot semblar que ha estat fàcil d’aconseguir arribar fins aquí i que la feina ja està feta, però cal que mantinguem sòlids aquests drets i n’ampliem el seu abast arreu. Som una ciutat única amb moltes persones diferents, totes amb drets, cap amb privilegis, ni una amb discriminació“.

Pintem de Drets Sabadell

Coincidint amb la celebració del Dia Internacional dels Drets Humans, diumenge 10 de desembre, es farà l’acte de carrer “Pintem de Drets Sabadell”, que tindrà lloc a les 11 del matí al barri dels Merinals, a la plaça de Banting i Best. La trobada té com a objectiu continuar amb el projecte iniciat l’any passat i que consisteix en fer murals urbans per deixar constància del compromís municipal amb els drets fonamentals de les persones. L’activitat comptarà amb la dinamització teatral del grup teatral Quarta Distància i la col·laboració de les entitats del barri.

Altres trobades ciutadanes del programa seran l’acte de reconeixement als participants als programes d’acollida de Sabadell, el 13 de desembre al Teatre Principal i l’activitat “Sumant peces pels drets humans”. Aquesta darrera es portarà a terme el 14 de desembre al matí al Centre Cívic de Can Rull i aplegarà joves de 10 instituts de la ciutat, que crearan un puzle a gran escala.

Les propostes per reflexionar a l’entorn dels drets de les persones s’iniciaran però, molt abans. Entre les activitats, hi haurà conferències i debats, com la xerrada del 20 de novembre al Casal Pere Quart sobre les situacions de violència sexual que pateixen les dones refugiades, la presentació de l’informe “Frontera Sud” i el debat sobre la gestió de fronteres a Espanya i Europa amb el director d’Oxfam Catalunya el 14 de desembre a l’Auditori del l’Il·lustre Col·legi d’Advocats o la taula rodona, prevista per al 19 de desembre sobre Les Lluites per la conquesta i la defensa dels drets organitzada per l’Institut de Drets Humans de Catalunya, també al Casal Pere Quart.

Les exposicions també seran protagonistes de la commemoració. La mostra “Teixim els nostres drets”, amb peces de roba fetes per dones de diferents orígens inspirant-se en drets fonamentals com a punt de partida, s’exposarà al Centre Cívic Rogelio Soto a finals d’aquest mes de novembre i l’exposició “El fang d’Europa”, sobre la situació dels refugiats sirians, serà al passeig de la plaça Major de l’1 al 14 de desembre.

El programa inclou, d’altra banda, diverses propostes de cinema. Entre els actes, el 29 de novembre, al cinema Imperial es projectarà un documental sobre la Hadijatou Mani, la primera dona que ha denunciat l’estat de Níger per la seva condició d’esclava i ha guanyat el cas. També a l’Imperial l’11 de desembre, es projectarà “La professora d’història”, sobre deportacions als camps nazis.

Aquest programa és el resultat de la col·laboració i implicació de nombroses entitats i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.