PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Notícies municipals

Sabadell acull el proper dilluns la 1a Jornada per a orientadors i orientadores acadèmics i professionals

La Fira Sabadell acollirà el proper dilluns, 27 de novembre, la 1a Jornada per a orientadors i orientadores L’orientació, un repte compartit, adreçada a professionals de l’orientació tant acadèmica com professional. La trobada, que es portarà a terme al llarg del matí, l’organitza el Consell de la Formació Professional i l’Ocupació de la Conca del Ripoll i la Riera de Caldes, amb l’objectiu de debatre i consensuar línies d’acció comunes en el camp de l’orientació per, entre altres finalitats, millorar la coordinació territorial i prevenir l’abandonament escolar prematur. A hores d’ara, la Jornada compta ja amb un centenar d’inscrits. Les inscripcions continuen obertes fins demà divendres al migdia.

Hi seran presents persones vinculades a l’orientació acadèmica i professional dels centres de Secundària i Formació Professional, com també de les àrees locals d’educació, joventut i promoció econòmica i altres institucions i entitats. Al llarg del matí, els participants treballaran sobre diferents aspectes relacionats amb l’orientació i amb l’acompanyament als itineraris socioeducatius i professionals al llarg de la vida, per reflexionar conjuntament sobre aquests serveis i poder tenir una visió compartida, potenciant tot allò que ja es fa bé i millorar allò que sigui necessari.

L’obertura de la Jornada serà a 2/4 de 10 del matí i anirà a càrrec del tinent d’alcalde i regidor d’Educació de l’Ajuntament de Sabadell, Joan Berlanga, i del tinent d’alcalde i regidor d’Educació de l’Ajuntament de Ripollet, Oriol Mor. Per la seva part, l’alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, i el regidor de Treball i Empresa de l’Ajuntament de Sabadell, Eduard Navarro, intervindran a la cloenda, prevista per a les 2 del migdia.

Durant el matí, es portarà a terme una taula amb un grup de joves que explicaran la seva experiència al voltant del procés orientador, amb la intervenció del doctor en Ciències de l’Educació i professor titular d’Orientació Professional de la UB, Màrius Martínez. També hi haurà un espai de debat en forma de taules de treball amb els assistents, sobre els reptes de l’orientació avui des d’una perspectiva compartida. Així mateix, es recolliran aportacions per a l’elaboració de les conclusions finals.

Consell de la Formació Professional

L’organitzador de la Jornada, el Consell de la Formació Professional i l’Ocupació de la Conca del Ripoll i la Riera de Caldes, és un organisme integrat per 14 municipis, els departaments d’Ensenyament i de Treball de la Generalitat de Catalunya i agents de l’àmbit empresarial i econòmic del territori. Els municipis que en formen part són: Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Caldes de Montbui, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, la Llagosta, Montcada i Reixac, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Ripollet, Sabadell, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat.

Constituït al desembre de 2016, el Consell és un òrgan consultiu, de participació social i institucional, dirigit a la planificació, coordinació i avaluació de la formació i la qualificació professional, així com al disseny i implementació de l’estratègia territorial d’ocupació. Dins el marc d’actuació del mateix organisme, s’ha previst desenvolupar, durant el 1r trimestre de 2018, una Jornada sobre reconeixement de l’experiència professional, qualificacions professionals i certificats de professionalitat.

Sabadell Orienta

Així mateix, la celebració de la Jornada a la nostra ciutat s’emmarca en el desplegament de l’estratègia Sabadell Orienta, que revisa i coordina les accions d’orientació educativa i laboral que ofereixen els diferents serveis municipals i diferents agents de la ciutat. Del que es tracta és d’articular polítiques educatives transversals per, entre altres objectius, lluitar contra l’abandonament escolar prematur i consolidar Sabadell com a ciutat orientadora, contribuint alhora a la millora global dels diferents serveis d’orientació dins el municipi.