PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El Parc Agrari produeix una collita d'uns 30.000 quilos de blat a Can Gambús

El Parc Agrari viu aquests dies el procés de sega del blat amb el qual s'elaborarà el pa de Sant Julià, un producte de qualitat, lligat a l'agricultura periurbana...

Pagesos i forners col·laboren en l'elaboració del pa de Sant Julià

El Parc Agrari viu aquests dies el procés de sega del blat amb el qual s'elaborarà el pa de Sant Julià, un producte de qualitat, lligat a l'agricultura periurbana i que es ven en un mercat de proximitat.

Aquest any es preveu que la collita sigui d'uns 30.000 quilos de blat a la finca de Can Gambús. Enguany, la collita és inferior a l'any passat per les incidències de la sequera i el fet que les pluges arribessin molt tardanes. Tot i així, s'han superat els pronòstics més pessimistes i s'ha pogut salvar, parcialment, la collita.

Els quilos de blat produïts es traslladaran a la Farinera Moretó, a Mollet del Vallès, per transformar-los en farina. Un cop finalitzat aquest procés, diferents forns de la ciutat empraran aquesta farina per fer el pa de Sant Julià, que és previst que es pugui degustar ja per Festa Major. Es tracta d'un pa molt artesanal, fet amb doble fermentació i que té un gust característic.

Actualment, nou flequers comercialitzen aquest producte. Són Fleca Roca, Forn el Caliu, Forn de Pa Armengol SL, Forns Mateu, Forn Sempere, Pa Natural, Panabad, Panificadora Centenària i Valero Forn Tradicional. Aquests flequers, amb una àmplia xarxa de botigues estesa per tota la ciutat, treballen conjuntament amb la Cooperativa Agrària de Sabadell i Comarca i la Farinera Fills de Moretó, SA per fer realitat el pa de Sant Julià que, juntament amb les mongetes del ganxet, és un dels productes més genuïns del Parc Agrari.