PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Casa d’Acollida de Malalts Sahrauí

És un projecte de l’entitat Solidaris amb el Poble Sahrauí que va començar l’any 1981 i sempre ha mantingut dos objectius centrals. El primer, facilitar l’acollida de pacients sahrauís amb patologies complexes que viuen en els camps de refugiats de Tinduf i en els territoris de l’antic Sàhara Occidental, i que no poden ser tractats pels hospitals dels respectius territoris i de la ciutat d’Alger.

Els pacients per norma assisteixen primer a l’ambulatori i posteriorment són derivats als especialistes sense cap preferència per motiu del projecte. I per altra banda, es vol conscienciar a la ciutadania de la problemàtica del poble sahrauí a través de la convivència, sobretot amb els veïns, i a través de la presència dels propis malalts en la vida ciutadana. Un cop acabat el tractament els malalts retornen al seu país d’origen.  

Aquest projecte es va poder assentar, fruit de l’agermanament, i amb la cessió d’un habitatge municipal per a aquest ús el 1989.  En aquests moments es compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell, de l’Oficina de Relacions Internacionals i Cooperació del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, de la Corporació Sanitària Parc Taulí, del Ministeri de Salut de la RASD, de Creu Roja, Càrites, de voluntaris,  i d’aportacions particulars. 

L’entitat participa a la xarxa de coordinació amb la resta de cases de malalts de l’Estat Espanyol, creada l’any 2003, en la que es realitzen trobades anuals amb l’objectiu de coordinar actuacions i de compartir criteris i experiències. Les poblacions participants en aquesta xarxa són Alacant, Astúries, Baracaldo, Ermua, Getafe, Granollers, Granada, Mislata (Alger), Montornès, Requena, Sant Cugat, Valdepeñas.

També et pot interessar...

XARXA EDUCATIVA SOLIDÀRIA INTERCULTURAL - XESI
MEMÒRIA HISTÒRICA
ADHESIÓ A XARXES
PLA DE SENSIBILITZACIÓ
ÒRGANS DE PARTICIPACIÓ
DOCUMENTS