PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
CULTURA

Josep Busoms i la seva llum

Horari de visita
De dimarts a divendres de 17 a 20:30 h; dissabtes, d’11 a 14 h i de 17 a 21 h; diumenges, d’11 a 14 h; dilluns i festius tancat.

Aquesta és una exposició retrospectiva de l'obra fotogràfica de Josep Busoms i Domènech (1925-2016), representant de teixits sabadellenc, fotògraf i esportista, tal com es definia a si mateix.

Busoms ha deixat un important llegat fotogràfic a la seva ciutat, Sabadell, per a que tots el puguem gaudir i compartir. La imatge fou per a ell una forma d’expressar l'admiració per la natura, les persones, l’esforç i l’amistat. La fotografia de Busoms mostra una gran sensibilitat per captar tot el que l’envoltava i una notable creativitat, a la vegada que rigor en l'ús de la tècnica. Després de la seva mort, l’Arxiu Històric de Sabadell, Càmera Club i la seva família han considerat necessari donar a conèixer aquesta obra seva i és així, doncs, que s'exhibeix ara a l'Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 i s'edita un ampli catàleg de l'exposició.

L'arxiu fotogràfic de Josep Busoms és excepcional. Va dedicar gran part de la seva vida a la fotografia i el seu ofici de viatjant li va permetre recórrer una geografia espanyola que li oferia escenaris inacabables on copsar la realitat del moment, sempre diversa i estimulant. Es dedicà a la fotografia artística, industrial, d’esdeveniments locals i al reportatge de crònica social. L'exposició que es realitza a l'Espai Cultura és un recull de les seves captures més artístiques, a més d'una petita mostra biogràfica per conèixer les facetes més personals com esportista i com a viatjant i que posen en context la seva obra.

Activitats complementàries
Totes les activitats són gratuïtes

Visites guiades:
Diumenge 22 d’abril, a les 11.30 h
Visita comentada a càrrec de Joan Rosell, comissari de l’exposició
Diumenges 6 de maig i 10 de juny, a les 11.30 h
Visita comentada a càrrec dels serveis pedagògics de l’Espai Cultura
Durada: 1 hora.
Activitat apta per a tots els públics

Tallers familiars
Dissabte 24 de març, diumenge 15 d’abril, diumenge 13 de maig, dissabte 16 de juny, a les 11.30 h
Taller de revelat fotogràfic analògic
Farem una foto amb càmera analògica, realitzarem el procés de revelat al laboratori i ens endurem la còpia a casa. Taller a càrrec de membres de la secció fotogràfica de la Unió Excursionista de Sabadell.

Durada: 1 sessió d’hora i mitja. Per a més de 10 anys. Cal inscripció prèvia

Conferència
Dijous 19 d’abril, a les 19 h
Presentació del llibre «Josep Busoms i la seva llum»
Es presentarà el catàleg de fotografies de Josep Busoms que s’ha editat amb motiu de l’exposició i s’acompanyarà d’una taula rodona sobre la figura de l’autor i la fotografia analògica

 Tota la informació sobre Josep Busoms: http://www.josepbusoms.cat/

 

Publicacions cultura

Butlletins electrònics

Agenda cultural
Temporada
Estruch
Sortim