PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
CULTURA

El valor de l'efímer

 

 

Una mostra a gran escala del treball de Treze, l’artista urbà amb més projecció internacional de Sabadell.

Els seus murals de mitja i gran escala de rostres humans, animals i lletres, la seva visió, el seu carisme i un estil únic entre el realisme i la il·lustració combinats amb un gran domini de l’aerosol, el van posicionar com un dels artistes d’art urbà més respectats del món. L’últim període, tres dels quals de lluita contra el càncer, ha esdevingut l’etapa cúspide dels seus millors treballs, on queda plasmada la bellesa del viure.

Exposició d’homentatge, organitzada per familiars i amics, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell, que inclou també dibuixos, textos i una ruta de grafitis de Sabadell, al voltant de 20 obres realitzades per l’artista.

Patrocina: Ajuntament de Sabadell
Exhibició Temporal com a part de la Festa Major de la Ciutat

 

La mostra “El valor de l’efímer” es podrà visitar fins al 28 de setembre, al Casal Pere Quart

El dissabte 8 de setembre, a les 12 del migdia, al Casal Pere Quart, tindrà lloc la inauguració de l’exposició “El valor de l’efímer. Treze”, dedicada a aquest artista urbà sabadellenc de projecció internacional mort enguany. Es podrà visitar fins al 28 de setembre, de dilluns a divendres de 8 a 22 h i els dissabtes i festius, d’11 a 14 i de 18 a 21 h.

La mostra vol ser una síntesi dels millors murals de Treze. Així, persones que van treballar amb ell testimonien la seva vida i la trajectòria professional, per mitjà dels murs que va pintar. Es fa èmfasi també al treball que va dur a terme durant els darrers quatre anys de vida, en què va estar lluitant contra una malaltia. L’exposició és una invitació a tothom qui vulgui gaudir del seu treball en viu, experimentant els diversos formats i les condicions en què els murs estan exposats.

Treze, un grafiter de renom

Treze (o Tretze) va ser un artista, il·lustrador i autor de tatuatges que va néixer a Sabadell el 2 de maig de 1986. Després d’anys de dedicació al dibuix i a l’aprenentatge autodidàctic, va començar a pintar grafits el 2003. Va participar en nombrosos esdeveniments, aquí i fora, al llarg de la seva carrera i el van convidar a projectes de gran magnitud, per la qual cosa és admirat per la seva metodologia, per la rapidesa i per la fluïdesa a l’hora de pintar personatges a les parets. El seu estil, segons deia ell mateix, es troba entre el realisme i el còmic europeu, amb èmfasi en la línia i el color.

A Sabadell, es pot veure obra seva en una vintena de murs, entre els quals al pati interior de Ca l’Estruch, a la Biblioteca Vapor Badia, a l’avinguda de la Creu de Barberà, a l’avinguda de Rafael Casanova, a la ronda de Santa Maria o al pàrquing de la Creueta.
 

 

 

Publicacions cultura

Butlletins electrònics

Agenda cultural
Temporada
Estruch
Sortim