DESTAQUEM:

NO SÓN MANERES DE TRACTAR UNA DONA

Preu: 10 € | Telèfon: 93 717 94 01 | Lloc: Teatre Sant Vicenç. Veure Plànol

Venda d'entrades anticipades a través de TICKETEA www.ticketea.com O bé a la taquilla del teatre els dissabtes de representació de 2/4 de 8 a 9 del vespre i una hora abans d'iniciar les representacions.

Qui diu que els musicals només puguin ser “roses”? Tot i l’èxit del musical La-la-land al cinema, aquest mes de març el Centre demostrarà que un thriller es pot presentar també cantat amb No són maneres de tractar una dona. I ho farà per la porta gran amb 11 músics i 4 actors que interpretaran en directe la dotzena de temes musicals de l’obra.

A LA PORTADA DEL NEW YORK TIMES
La investigació d’uns assassinats en sèrie és el punt central de la trama, a partir del qual es planteja la temàtica de la recerca de la fama i el triomf i fins on es pot arribar per obtenir l’èxit. Com que la situació de l’obra és a la ciutat de Nova York, l’objectiu és aparèixer a la portada del New York Times. Per això, des del Centre, el valor que s’ha destacat es pot deduir de l’expressió: “Seré famós! Seré feliç?”. “Els dos protagonistes se centren més en aconseguir l’èxit i la fama que no pas en resoldre els seus problemes personals” ens ha explicat Marcel Castillejo, un dels promotors del muntatge. I malgrat la transcendència dels temes que es plantegen de fons, el musical té un ritme trepidant, amb ironia i bon humor per tal d’atraure a l’espectador.

UNA HISTÒRIA AMB UN LLARG RECORREGUT
Aquest espectacle està basat en un novel·la de William Goldman, un autor que ha guanyat Òscars pels guions de les pel·lícules Dos homes i un destí i Tots els homes
del president. La novel·la va ser portada a la gran pantalla el 1968 i 30 anys més tard es va estrenar a l’Off broadway en format musical de la mà de Douglas J. Cohen. A Barcelona va arribar als voltants de l’any 2004, i tan fou l’èxit, que un cop estrenat en un teatre petit, l’Artenbrut, es va traslladar la producció a la Sala Villarroel, de més aforament. L’adaptació al català va anar a càrrec de Sílvia Sanfeliu i una de les intèrprets va ser la sabadellenca Mercè Martínez. I finalment, la mateixa versió en català arriba al nostre teatre sota la coordinació de Marcel Castillejo conjuntament amb Francesc Rocamora a la direcció d’actors i Joel Signes a la direcció vocal i musical.

11 MÚSICS TOCANT EN DIRECTE 
Un dels principals atractius del muntatge que s’estrenarà el dissabte 11 de març al Centre és justament l’apartat musical. Un piano, una bateria acústica, un baix, dos violins, un saxo, un oboè i fins a 11 instruments musicals interpretaran en directe les partitures del No són maneres de tractar una dona. Els temes són molt variats i són un repàs als diferents estils musicals dels darrers anys. “Les  músiques estan molt integrades i totalment justificades dins de l’argument, no paren la història, per això el musical té tan ritme”ens ha explicat Castillejo.

UNA ESCENOGRAFIA INNOVADORA PER UN ESPECTACLE ÀGIL
Justament per tal de poder mantenir aquest ritme, en una obra que se situa a molts ambients, s’ha optat per un muntatge escènic molt innovador al Centre. S’han construït uns plafons lluminosos que jugaran amb colors diferents per situar cada un dels entorns, a part del mobiliari necessari. El muntatge d’aquesta escenografia ha suposat un desafiament per l’equip tècnic del Centre, tan de tramoies com de llums. Segons Joan Olivella, encarregat tècnic del Centre, “aquests plafons lluminosos fets amb tecnologia led, ens serviran per futures escenografies d’obres del Centre”. A nivell escènic, l’obra intercala escenes més petites que es representen mentre es fan els canvis entre els diferents ambients, d’aquesta manera l’espectador no es trobarà amb pràcticament cap fosc.

4 ACTORS I MÉS DE 8 PERSONATGES 
Cristina Barbero, Sílvia Artigas, Llorenç Costa i el mateix Marcel Castillejo són els 4 intérprets que representaran tots els personatges de l’obra. Per tots ells, el Maneres és un gran repte, no només per la dificultat de cant, cada un d’ells canta més d’un número musical, sinó també per la diversitat de personatges que han d’interpretar. Els 4 actors han de representar més de 8 personatges, i per si fos poc, el paper que interpreta Llorenç Costa, es va disfressant de vàries persones. De totes formes, ens comenten que estan molt satisfets de poder presentar aquesta musical. Amb tots aquests ingredients, no podeu deixar passar l’oportunitat de gaudir d’un musical com el No són maneres de tractar a una dona, la proposta promet, i molt. Com espectadors ben segur que quedarem captivats.
(Revista SantVi - pàg. 10 i 11)

Organització: Teatre Sant Vicenç

Com arribar-hi:

Autobusos urbans: (www.tus.es)
Parades properes
La Creu Alta L1 L2 L3 F1
Onze de Setembre L1 L2 L3 F1
Prats L2 L3

Afegeix l'activitat al teu mòbil


Capturant aquest codi QR
amb la càmara del teu smartphone
podràs afegir el lloc, telèfon, adreça,...
de l'activitat al calendari del teu mòbil

 Informació Codis QR

@sbdcultura

PUBLICACIONS

              

   

   

      

Butlletins electrònics