Image HTML map generator

DESTAQUEM:

JOSEP MARIA CO I DE TRIOLA: RETRATS DE L'ESPORT D'UNA ÈPOCA


Horari:
De dilluns a divendres, de 16 a 21 h; dimarts, de 10 a 21 h i dissabtes, de 10 a 14 h


Recull de fotografies realitzades per Josep Maria Co i de Triola, fotoperiodista de principis del segle XX que va publicar a revistes de renom com “Stadium” i va assistir als Jocs Olímpics d’Anvers de 1920. El fons forma part de l’arxiu fotogràfic del Centre Excursionista de Catalunya, entitat amb la qual s’ha produït aquesta exposició.

Josep Maria Co i de Triola va ser redactor i fotògraf de La Veu de Catalunya i la revista D'Ací d'Allà on va fer fotografies relacionades sobretot en el ciclisme, la boxa i el futbol, i en segon terme també amb el motociclisme, l'hípica, el tenis, l'espeleologia i l'esquí. També va escriure diversos articles amb el pseudònim de Passavolant. Obrí un establiment per a vendre fotografies a l'actual plaça de Sant Jaume de Barcelona, anomenat La Fotografia Moderna

Co va ingressar com a soci del Centre Excursionista de Catalunya, que actualment guarda bona part de la seva obra, el 13 de gener de 1903. Formà part de la direcció de l'entitat i participà en diverses activitats culturals i esportives.
(text i fotografia extrets de la Viquipèdia)

 

A càrrec de: Fundació Barcelona Olímpica

 

@sbdcultura

PUBLICACIONS

      

       

 

 

Butlletins electrònics