PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Anar a la pagina inicial de cultura

PESSEBRE DE LA CIUTAT

Pessebre de la Ciutat. Novembre de 2023

La idea de fer un gran pessebre per a Sabadell va ser a causa del desastre de la pandèmia que va obligar a reinventar-se i oferir a la ciutat un projecte diferent per a substituir la tradicional exposició de diorames que en aquells moment era del tot impensable portar-la a terme degut a les restriccions d’aforament. I es va començar a pensar en la idea de fer un pessebre monumental en un espai extern i prou gran on no hi haguessin problemes per a visitar-lo. Anys enrere s’havien construït pessebres de gran format per a la ciutat però mai de l’envergadura del que teníem al cap. Potser l’espurna que va desvetllar d’aquell malson era feta de trasbalsos personals, pèrdues de companys, unes ganes enormes de treballar i guanyar una certa una normalitat, almenys al carrer.

La idea primigènia creix i es consolida, es converteix en un tren que passa i cal pujar-hi. I s’enceten les converses amb l’Ajuntament de Sabadell, concretament a la Regidoria de Cultura que ho veu factible i molt innovador, ja que mai s’havia fet un pessebre de tan gran format.

Sortir de la comoditat, per dir-ho d'alguna manera, dels nostres diorames i enfrontar-nos a una construcció per ser muntada al mig d’una plaça de 60 metres quadrats, 360 graus de visibilitat i pensat per aguantar ventades, pluja, desgast i fet com un trencaclosques que encaixi a la perfecció, constitueix un repte en el que més d'una trentena de pessebristes ens hi vàrem llençar de cap, sota la direcció tècnica de tres companys dels que cal destacar  el  rigor i la professionalitat per assolir un resultat espectacular i segur, que van desenvolupar els plànols i el disseny  tot el projecte construint una maqueta a escala.

A més de comptar amb l'empenta i determinació del president de l'Agrupació aconseguint tota mena de recursos,  i un espai idoni per a treballar cedit per l'Ajuntament de Sabadell.

A partit del Nadal de 2020 es parla de Sabadell i del seu pessebre, es parla del que ofereix  un col·lectiu que treballa de forma artesana i altruista en obres efímeres, canviables i extraordinàries exportant cultura i tradició: som els pessebristes. D'alguna manera sentir-se part integrant d'un projecte complex comptant amb la disponibilitat i possibilitat de cadascú varen fer possible que un treball en equip extraordinari fos un gran lligam entre l'Agrupació i la ciutat.

Si cal esmentar un dels objectius  primordials que te l’Agrupació de Pessebristes de Sabadell convé destacar-ne el fet d’afermar la tradició del pessebre popular  com un element mes que formi part del paisatge ciutadà de cada Nadal.

El pessebre de la Ciutat, s’ha un fet un lloc i ha vingut per quedar-se , així ho han entès els nostres conciutadans amb la seva acceptació , ho reafirma l’Ajuntament amb la seva ajuda i el ressò que al nostre país.

AGRUPACIÓ DE PESSEBRISTES DE SABADELL.

Moltes vegades la societat civil està molt per damunt del que s’espera d’ella aportant a la ciutat projectes creatius sorprenent al mateix que els proposa.


Aquests dies a la plaça de Sant Roc s’està portant a terme la instal·lació del Pessebre de la Ciutat. És la 3a edició d’aquesta representació artística que cada any s’amplia amb algun element nou. Un pessebre monumental de 360º, que atreu més de 50.000 persones cada Nadal.

El col·lectiu que fa aquesta feina, l’Agrupació de Pessebristes de Sabadell (APS), és una entitat sense ànim de lucre i els seus membres fan el muntatge de manera voluntària en les hores que els ho permeten la resta de les seves responsabilitats. Aquest any, per poder arribar a temps a la inauguració, ha calgut ampliar els dies d’instal·lació del pessebre, per la qual cosa han començat tan aviat.

PreuGratuït
edatTots els públics

Data i Horari: 

Del 24 de novembre de 2023 al 6 de gener de 2024
> Inauguració: 24 de novembre, a les 17.00 h


Lloc: 

Plaça de Sant Roc.

Adreça: pl. de Sant Roc, 1, 08201, Sabadell


 

Com arribar-hi?



 

Xarxes socials de Cultura. Segueix-nos, participa!

Facebook de Sabadell Cultura       Instagram Sabadell Cultura     Twitter X

 

També pots estar al dia amb l'app SincronitzatsSincronitzats 2

Descarrega-la aquí:

 Sincronitzats. El nou canal de cultura a Sabadell! Ara podreu estar, més que mai, sincronitzats amb la cultura a Sabadell

 

Edicions Cultura