PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Anar a la pagina inicial de cultura

 
 Imatge de l'activitat

 

Dissabte, 3 de febrer de 2024 a les 20.00 h a La Faràndula

000BotEntrades
 
 
La vocació de Dagoll Dagom ha estat sempre la creació de musicals d’autoria catalana i un cop més, apostem per adaptar un dels grans clàssics del nostre univers teatral, L’alegria que passa, de Santiago Rusiñol.

L’alegria que passa, estrenada al Teatre Romea l’any 1898 va ser un referent per a moltes companyies del territori, esdevenint un dels espectacles més representats de l’època. Aquesta peça curta fa molts anys que no es representa als escenaris professionals per la seva brevetat. Però això mateix la converteix en un punt de partida extraordinari per la creació d’un musical on la música, la dansa i el text ens endinsin emocionalment a l’obra de Santiago Rusiñol.

L’alegria que passa és un conte d’arrels clàssiques però d’empremta contemporània pel seu gran paral·lelisme envers la relació de l’artista amb la societat. El món artístic, com en altres moments claus de la història, ha sigut un dels principals perjudicats per la crisi sanitària. Pensem que és necessari parlar del valor indispensable de la cultura, declarada com a bé essencial. Parlar del compromís de la societat amb l’artista. Però també del compromís de l’artista amb la societat.

Sinopsi:
Un poble gris, monòton i industrial veu trencada la seva rutina laborable amb l'arribada d'un gran espectacle musical.

La companyia ha sigut contractada per l'alcalde del poble i propietari de l'única fàbrica en tota la població. Joan, el fill de l'alcalde que és a punt de casar-se amb la seva parella Lina, s'enamora de la gran estrella Zaira i vol fugir amb ella lluny del poble gris. Zaira, en canvi, està esgotada de la seva vida nòmada i desitjaria quedar-se a viure al poble i portar una vida amb tranquil·litat. Al seu costat Puck, l'agressiu mànager, la maltracta creient-la de la seva propietat i li exigeix que continuï. L'autoritari i fals demòcrata alcalde obliga el seu fill a desistir dels seus somnis.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

‘L’alegria que passa’, Premi Butaca 2023 al Millor Musical, es representarà a La Faràndula al febrer

‘L’alegria que passa’, Premi Butaca 2023 al Millor Musical, es representarà a La Faràndula al febrer

Una de les produccions que ha triomfat aquesta setmana a la XXIX edició dels Premis Butaca, L’alegria que passa, arribarà al Teatre la Faràndula el proper dissabte, 3 de febrer de 2024. Es tracta del darrer espectacle del grup Dagoll Dagom, que dilluns passat va fer-se amb cinc premis Butaca, els més importants del teatre català. En concret va guanyar en les categories de millor musical, millor actriu de musical, millor actor de musical, millor espai sonor i millor composició musical. Les localitats per a la funció a La Faràndula ja estan a la venda a través de la web sabadellcultura.koobin.cat.

Basat en l’obra del mateix títol de Santiago Rusiñol, L’alegria que passa actualitza la trama original i la converteix en un musical rabiosament contemporani sobre el poder de la cultura per apoderar i cohesionar la societat a partir de la visita que una companyia artística realitza a un poble gris, monòton i industrial. La dramatúrgia l’ha fet Marc Rosich, que també signa la direcció de l’espectacle, amb música d’Andreu Gallen i coreografies d’Ariadna Peya. El repartiment l’encapçalen Maria Molins, Eloi Gómez i Mariona Castillo.

El muntatge de Dagoll Dagom es va estrenar al Teatre Poliorama de Barcelona el març de 2023 i ràpidament es va convertir en un èxit de públic i crítica. Es tracta, a més, de la darrera nova producció de la veterana formació catalana, que la propera temporada s’acomiadarà definitivament del públic amb un ‘revival’ del musical Mar i cel.

L’alegria que passa de Santiago Rusiñol es va estrenar al Teatre Romea l’any 1898 i va ser un referent per a moltes companyies catalanes fins al punt d’esdevenir un dels espectacles més representats de l’època. Aquesta peça curta fa molts anys que no es representava als escenaris professionals per la seva brevetat, una característica que l’ha convertit en un punt de partida extraordinari per la creació d’un musical en el qual la música, la dansa i el text fan lluir més que mai la història original.

Premi per a la sabadellenca Núria Llunell

Els Premis Butaca 2023, que es van lliurar dilluns a Premià de Mar, van tenir també accent local. La sabadellenca Núria Llunell va rebre el Butaca a la millor caracterització per la seva feina a la comèdia musical Golfus de Roma.

 

 Xarxes socials de Cultura. Segueix-nos, participa!

Facebook de Sabadell Cultura       Instagram Sabadell Cultura       Twitter Sabadell Cultura

També pots estar al dia amb l'app SincronitzatsSincronitzats 2

Descarrega-la aquí:

 Sincronitzats. El nou canal de cultura a Sabadell! Ara podreu estar, més que mai, sincronitzats amb la cultura a Sabadell

Edicions Cultura