PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
Gènere, Feminismes i LGTBI

Dies internacionals

   

19 DE FEBRER

DIA INTERNACIONAL CONTRA L'HOMOFÒBIA EN EL FUTBOL

El 19 de febrer de 201, sota el lema "Fes-li un gol a l'homofòbia! A l'esport hi juga tothom!", la ciutat de Sabadell  s'ha sumat per primera vegada a aquest acte reivindicatiu a fi de denunciar la discriminació homòfoba al món de l’esport.

Recordem al Justin Fashanu, primer futbolista professional a sortir de l’armari. Després d’admetre al 1990 la seva homosexualitat va patir en primera personar la subtil homofòbia existent al món del futbol que li va significar el fi de la seva carrera i el principi de la fi de la seva vida. Es va suïcidar al 1998 al no superar una depressió.

Amplieu aquesta informació


17 DEMAIG

DIA INTERNACIONAL CONTRA LA LESBOFÒBIA, L'HOMOFÒBIA, LA BIFÒBIA I LA TRANSFÒBIA

Se celebra la commemoració de la desclassificació de l’homosexualitat com a malaltia per part de l’OMS (17 de maig de 1990). Les associacions internacionals de psiquiatres i psicòlegs ja ho havien fet als inicis dels anys 70.

Sabadell dedica el programa d’aquest 2014 a la llibertat d’expressió LGTB. Amb aquest eslògan  es presenta el programa d’actes  que la ciutat de Sabadell ofereix amb motiu de la commemoració del Dies Internacionals LGBTI: Dia Internacional contra l’homofòbia, la Lesbofòbia, la Bifòbia i la Transfòbia (17 de maig) i Dia Internacional de l’Orgull LGBTI (28 de juny).

Amplieu aquesta informació


28 DE JUNY

DIA INTERNACIONAL DE L'ORGULL  LGTBI (lèsbic, gai, bisexual, transsexual i intersexual)

Es commemoren mundialment els aldarulls d’Stonewall que van tenir lloc a Nova York (EUA) el 1969 i que es consideren que marquen l’inici de l’alliberament homosexual.

L'any 2014 es dedica a la llibertat d’expressió LGTB i es presenta un programa conjunt per commemorar el 17 de maig "Dia Internacional contra l’homofòbia, la Lesbofòbia, la Bifòbia i la Transfòbia" i el 28 de juny "Dia Internacional de l’Orgull LGBTI"

Amplieu aquesta informació


ALTRES FESTIVITATS LGTB

 • 27 de gener. Dia en record de l’Holocaust

Se celebra des del 2005

La Junta de Portaveus va aprovar en data 24 de gener una moció amb motiu del Dia Internacional de la Commemoració Anual en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust. La proposició, que ha estat treballada i presentada per diferents taules d’entitats de participació de la ciutat de Sabadell: Taula de Creences, Taula LGBTI (Gays, Lesbianes, Bisexuals, Transexuals i Intersexuals), Taula del Poble Gitano així com la Comissió de la Convivència, ha estat aprovada per tots els partits polítics excepte el PP (que ha excusat la seva assistència). Amplieu la informació

A Sabadell,  el dia 12 de maig, dins dels actes de l'Aplec de la Salut, es fa un acte d’homenatge a les víctimes de l’holocaust.

 • 31 de març. Dia de la visibilitat transgènere

Se celebra des del 2009

 • Abril. Dia del silenci

La data varia segons l’any. Aquest dia es commemora per lluitar contra el bullying LGBT a les escoles. Day of Silence. April 11, 2014

 • 26 d'abril: Dia de la Visibilitat Lèsbica

Es commemora no només la sortida de l’armari de les lesbianes, sinó també la inclusió de la realitat lèsbica als medis de comunicació, polítiques públiques, àmbit educatiu, etc

 • 22 de maig: Harvey Milk Day

Se celebra des del 2010. 
En memòria del lluitador a favor dels drets dels gais i assassinat al 1978. Se celebra des del 2010.  

 • 23 de setembre: Dia Internacional de la Bisexualitat

Se celebra des del 1999

 • Octubre. Setmana de la conscienciació asexual

Les dates varien segons l'any. Se celebra des del 2010. http://asexualawarenessweek.com/

 • 11 d'octubre. Dia Internacional per sortir de l’armari

National Coming Out Day

 • 17 d'octubre. Spirit day

Se celebra des del 2010. Aquest dia la gent vesteix amb roba de color lila per tal de donar suport als joves LGTB víctimes de bullying. Se celebra des del 2010.

 • 19 d'octubre. Dia Internacional per la Despatologització de la Transsexualitat

 • 26 d'octubre. Dia de la consciència intersexual

Se celebra des del 1996

 • 10 de novembre. Dia Internacional de la Transsexualitat

Se celebra des del 1999. Dia per recordar a aquells que han perdut la vida com a conseqüència d’assassinats motivats per l'odi.

 • 1 de desembre: Dia Internacional contra la SIDA

Se celebra des del 1988. Per a recordar a tothom la presència del virus de la sida entre els éssers humans.


 

Què faig si...?