PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Cultura popular

El Fanalet per anar a rebre els Reis Mags a la Cavalcada

A qui s'adreça:
Alumnes de 2n cicle d'educació infantil

Descripció:
El Fanalet és una activitat per fer a l'aula on els alumnes a partir d'un conjunt de peces fan el muntatge, la decoració i se l'emporten a casa, per tal de portar-lo la Nit de Reis, a la Cavalcada.

A la ciutat s’organitzen al voltant de la Nit de Reis moltes activitats tradicionals com ara l’Ambaixador Reial i el seu campament, els ambaixadors que recorren els barris recollint les cartes plenes de desitjos, l’exposició de les carrosses i les visites a la Fira Reial... i la Cavalcada de Reis. Des de l’Ajuntament es vol potenciar el Fanalet com un element que estableix un vincle físic entre els infants i l’arribada dels Reis Mags a la ciutat i, a la vegada, li dona un caràcter propi a la festivitat.

Per fer-ho possible s’ha dissenyat un joc de peces, a càrrec de l'ESDi que conté tots elements per tal que els alumnes, de forma senzilla en facin el muntatge i la decoració. Cada unitat s'acompanya de les instruccions, les peces necessàries i el conte Nit de Reis a Sabadell, de David Vila i Ros, on s’explica el perquè d’anar a rebre els Reis Mags amb fanalets.

El treball pedagògic que us proposem és fer el muntatge del Fanalet i que treballeu la Nit de Reis i la Cavalcada a través del conte, sigui explicant-lo, fent-ne representacions, etc.

Podeu fer els encàrrecs del nombre d'unitats que necessiteu abans del dia 20 de novembre, de tal manera que abans del 17 de desembre tindreu el material per treballar-ho a l’aula.

El Fanalets van embalats en grups de 30 unitats, en capses de cartró de 60x40x29 cm. En cada una d’aquestes capses, hi trobareu:

 • 30 llums LED ( inclouen pila )
 • 30 bosses de paper Nit de Reis a Sabadell, cada bossa conté:
  • Full de Cartró marró encunyat (mida DIN A4) - bastidor
  • Peça de paper vegetal de 8,5 x 29,7 cm - pantalla
  • cordill blanc de 40 cm de llarg – nansa
  • Full DIN A4 amb les instruccions de muntatge. Al darrere amb un escrit adreçat a als pares
  • Llibret mida DIN A5 – Conte Nit de Reis a Sabadell

La idea és que el vostre alumnat s'endugui a casa el fanalet muntat, durant la darrera setmana lectiva i que la família el porti a la Cavalcada.

Objectius:
- Treballar el calendari de festes i tradicions populars a través d'aquesta proposta nadalenca.
- Establir un vincle físic entre els infants i l’arribada dels Reis Mags a la ciutat, amb el muntatge i la decoració del Fanalet, tot implicant l'escola i les famílies.

Competències bàsiques:
- Competència en el coneixement i la interacció amb el món físic
- Competència social i ciutadana

Desenvolupament:
Dates de realització i horaris: rebreu els conjunts de peces del Fanalet, entre el 10 i el 17 de desembre i podreu dur a terme l'activitat durant la darrera setmana lectiva, abans de les vacances de Nadal.
Durada: el necessari per fer el muntatge i la decoració del Fanalet a l'aula.
Nombre d'alumnes per sessió: grup classe
Cost: gratuït
Observacions: el nombre de conjunts de peces està limitat, per la qual cosa s'atendran les peticions per rigurós ordre d'inscripció: primer s'atendran les sol·licituds per l'alumnat de P3, P4 i P5 i en cas de disponibilitat s'atendran les sol·licituds per l'alumnat de 1r i 2n de primària.
 
 
 
 Fanalet, instruccions de muntatge               Conte Nit de Reis       
                       

Comandes de material:
Fins el 20 de novembre, només 1 sola reserva per centre educatiu.

Ompliu el  Formulari de comanda

Informació:
Regidoria de Cultura
Emi Cofiné
Telèfon: 93 745 31 50
Correu electrònic: ecofine@ajsabadell.cat

Organització:
Regidoria de Cultura, amb la col·laboració de la Regidoria d'Educació

 

ImprimeixCorreu-e