PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Promoció d'hàbits saludables

Belles bèsties

A qui s'adreça:
Alumnes de cicle mitjà d'educació primària.

Descripció:
Recurs educatiu on els alumnes crearan a l'aula, amb el seu mestre/a, dibuixos relacionats amb el valor de la llibertat, expressada a través de la llibertat de tots aquells animals que poden gaudir-la.
Les belles arts, des d'edats primerenques, cultiven una sensibilitat a les persones que suscita el desenvolupament d'una ètica molt sòlida a la seva vida adulta. Si s'incorporen matèries relacionades amb les belles arts, formarem persones amb una sensibilitat que els permetrà elevar l'esperit, així com conèixer el seu jo intern, fora de dogmes i amb un gran ampli criteri. I és que no podem oblidar que, l'art, està vinculat íntimament als sentits i que, aquests, ens nodreixen per a una vida plena.
 
Per altra banda, la llibertat, com a primer dret fonamental, és un dels temes més importants i necessaris per a tractar amb els infants. I és que, per sentir-nos plenament, hem de gaudir de llibertat, per així, poder prendre les nostres pròpies decisions i governar les nostres vides segons les nostres creences, sempre i quan, permetem el mateix per als demés. La llibertat dels altres és part de la pròpia llibertat.
 
D'acord amb la filosofia del projecte, Escola Animal vol ajudar a que l'alumnat es plantegi qüestions humanes per entendre les qüestions animals i, en aquest cas, mostrar la bellesa de la llibertat en els animals per ajudar-nos a entendre la importància de la nostra pròpia llibertat. Respectar i vetllar pels drets dels animals ha de ser igual d'important que fer-ho pels nostres. Tots els animals neixen iguals davant la vida i tenen els mateixos drets a l'existència, atenció, protecció i llibertat. L'objectiu de l'activitat serà la de crear dibuixos relacionats amb el valor de la llibertat, expressada a través de la llibertat de tots aquells animals que poden gaudir-la.
 
Les escoles interessades, rebran un pack amb una guia de treball, un vídeo informatiu i uns folis blancs personalitzats. Els/les mestres demanaran, als nens i nenes, que elaborin un dibuix amb la tècnica que més els hi agradi o es sentin més còmodes sobre el tema en qüestió. Les obres les podran començar a l'aula i, si no tenen prou temps, acabar-les a casa, compartint així moments en família. Cada alumne haurà de comprovar que, en el seu dibuix, hi apareguin les seves dades personals (nom, curs i escola). Hi haurà un espai específic per a aquesta informació. Un cop hagin acabat les obres plàstiques, Escola Animal les recollirà i entregarà una circular informant l'hora i el lloc de l'exposició que es durà a terme al desembre 2018. Tots els dibuixos seran entregats a l'alcalde de Sabadell com a missatge, dels nens i nenes, a favor de la llibertat.
 
Objectius:
- Utilitzar tècniques plàstiques per a representar de forma creativa, crítica i reflexiva la llibertat.
- Comprendre la importància del terme llibertat en totes les espècies animals.
- Fomentar una nova societat basada en el respecte pel medi ambient i l'entorn en el qual viuen els animals.
 
Competències bàsiques:
- Competència artística i cultural
- Competència d’autonomia i d’iniciativa personal
- Competència del coneixement i la interacció amb el món físic
 
Desenvolupament:
Dates de realització i horaris: fins al desembre 2018
Durada: 1 hora
Nombre d'alumnes per sessió: 1 grup classe
Lloc de realització: centre educatiu
Cost: gratuït
Observacions: per a visualitzar el vídeo, el/la docent necessitarà un projector.
 
Inscripció:
 
Informació:
Persona de contacte: Natàlia Oriol Pascua
Telèfon: 626 869 249
Correu electrònic: oriolpascua.n@gmail.com

Organització:
Escola Animal (Associació Animalista Libera!) i Regidoria de Salut.

ImprimeixCorreu-e