PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Seguim fent compostatge!

A qui s'adreça:
Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària.

Descripció:
L’activitat va adreçada als alumnes que estiguin gestionant el compostador de l'escola des de l'any anterior. A part de valorar els coneixements apresos en la gestió del compostador, s'analitzaran mostres de compost.

Consta de dues parts:

  • Primera part: durada: 30 min. El taller s'inicia amb una repàs oral i interactiu amb els alumnes sobre els principals aspectes a l'hora de gestionar un compostador. També es revisa el Diari del Compost per valorar la gestió que s'hagi fet del compostador.
  • Segona part: durada: 1h 30 min. Es visita el compostador escolar per treure'n quatres mostres de compost. Es torna cap a classe, es divideixen els alumnes en 4 grups i comparen la seva mostra amb diferents mostres de compost que ha portat l'educador (compost massa sec, massa moll, compost correcte...). En un treball conjunt dirigit per l'educador, d'acord amb els coneixements prèviament explicats i l'observació de les diferents mostres, es trauran els resultats i conclusions oportunes que recolliran els problemes detectats i les millores que s'hagin acordat amb els alumnes. Aquestes conclusions s'anoten a les fitxes de treball que tenen cadascun dels alumnes.

Objectius:
- Revisar la gestió del compostador feta pels mateixos alumnes i donar les eines necessàries perquè ells mateixos puguin saber quines millores hi poden realitzar.
- Saber valorar la importància de la correcta separació en origen i el benefici que s'obté del reciclatge de la matèria orgànica.
- Consolidar l’autocompostatge com a rutina del centre en la gestió dels residus orgànics.
- Fomentar el treball en grup i la participació activa de l'alumnat.

Competències bàsiques:
- Competència en el coneixement i la interacció amb el món físic

Desenvolupament:
Dates de realització: de setembre de 2016 a juny de 2017
Durada: 1 hora i mitja – 2 hores. El temps de realització de les activitats previstes és variable en funció del ritme de treball del grup.
Nombre d'alumnes per sessió: 1 grup classe
Lloc de realització: al centre escolar
Cost: gratuït
Observacions: convé que el tutor estigui present a l'aula i col·labori.

IInscripció:

Informació:
Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental
Correu electrònic: ccvoc.educacioamb@ccvoc.cat
Telèfon: 93 700 14 52
Consulta Web

Organització:
Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental

ImprimeixCorreu-e