PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Fira de la Formació Professional

bannerFira2018             InscripcionsFira2018

             edicionsFiraFP

 

Amb l’objectiu de fer arribar al conjunt de la ciutadania tota l’oferta de Formació Professional a Sabadell i de reforçar alhora l’orientació acadèmica  i professional per a totes les edats, l’Ajuntament impulsa els propers 1, 2 i 3 de març la segona edició de La Fira de la Formació Professional. En aquesta edició, a més de l'oferta formativa de Sabadell també s'oferirà informació sobre els cicles formatius que es poden cursar a les poblacions que formen part del Consell de la FP i l’Ocupació de la Conca del Ripoll i la Riera de Caldes.

L’esdeveniment tindrà lloc a Fira Sabadell i arriba per consolidar la promoció de la Formació Professional com una oferta de qualitat entre els estudis postobligatoris. Alhora La Fira de la Formació Professional serà un punt de trobada amb els centres de formació de les diferents famílies professionals i les empreses i un lloc idoni on assessorar-nos sobre els diferents itineraris formatius i professionals. Recordeu, tingueu l’edat que tingueu, sigueu treballadors o treballadores en actiu o en situació de desocupació temporal i sigui quina sigui la vostra carrera formativa i professional i el vostre interès vocacional, els orientadors locals us podran assessorar.

La Fira de la Formació Professional s’emmarca en l’estratègia local “Sabadell Orienta” que té com a objectiu, entre d'altres, revisar i coordinar les accions d’orientació educativa i laboral que ofereixen diferents serveis municipals i diferents agents de la ciutat i del territori vinculats al desenvolupament econòmic i territorial.

 

Informació

Atenció telefònica: 937453301 (Oficina Jove)

De dilluns a dijous de 9h a 15h i de 16h a 18h i divendres de 9h a15h.

 

Dates i horaris

  • Dijous, 1 de març: de 8:30 a 14:30 i de 16 a 19h.
  • Divendres, 2 de març: de 8:30 a 14:30 i de 16 a 19h.
  • Dissabte, 3 de març : de 10:30 a 13:30h.

 

Que trobareu a la Fira? 

  • Xerrades específiques de 21 famílies professionals i cicles formatius relacionats
  • Espai per al debat i ponències d’interès general relacionades amb l’àmbit formatiu i professional. Es parlarà, per exemple:  dels reptes de l’FP, la flexibilitat i l’acreditació d’experiència formativa i/o laboral, la formació dual, bones pràctiques d’orientació entre professionals, tallers de suport a les famílies per a l’acompanyament als fills i filles davant la tria d’estudis i professió, la mobilitat internacional i la formació professional i inserció laboral adaptada, entre altres propostes.
  • Espai d’exposició i diàleg amb diferents empreses i perfils professionals diversos que oferiran una visió àmplia de les sortides al món laboral
  • Espai d’exposició dels centres que ofereixen cicles formatius.
  • Punts d’orientació personalitzada i un servei d’informació

 

A qui s’adreça? 

Sabadell Orienta vol incidir en el concepte de Formació al llarg de la vida i és per això que preveu propostes per a diferents col·lectius: des d’alumnat fins a treballadors en actiu o en situació de desocupació temporal, empresariat, professionals de l’àmbit educatiu o pares i mares. A grans trets, La Fira de la Formació Professional s’adreça a:

- Alumnat de 4r d’ESO , de 1r o 2n de Batxillerat i de cicles formatius.

- Alumnat d’escoles d’adults que preparen l’obtenció del GES , prova d’accés a cicles o a universitat.

- Pares, mares i famílies per fer-los més fàcil l’acompanyament i suport als fills i filles en el seu itinerari educatiu i laboral.

- Treballadors/-res ocupats o desocupats amb necessitats de millora de la qualificació professional, d’acreditació de l’experiència i/o de planificació d’una carrera professional.

- Empresariat que vulguin conèixer el món formatiu professional

- Professionals de l’educació que vulguin conèixer i/o compartir recursos de formació i orientació, tot establint contactes de treball en xarxa.

 

L’accés a la fira serà lliure a les diverses zones d’exposició i amb inscripció prèvia (gratuïta) a la majoria de les xerrades i tallers.