Cerca al directori...

Museu d'Art de Sabadell (MAS) - Casa TurullAgenda d'activitats

El contacte al teu mòbil

Horaris especials:

- Festes anuals: 1 i 6 de gener, divendres sant, 1 de maig, 25 i 26 de desembre.
- A l’agost horari especial d’estiu: dijous i dissabte de 17 a 20h.

Entrada gratuïta.

INFORMACIÓ DEL SERVEI

Entrada gratuïta.
Biblioteca i Centre de Documentació. Amb hora concertada.
Visites per a escoles i grups
Consultes de les col·leccions
Préstecs i reproduccions
Pràctiques d’estudis
Cessió d’espais
Venda de publicacions

MUSEU D'ART DE SABADELL

La col·lecció del Museu d’Art de Sabadell s’inicià al voltant dels anys trenta gràcies a importants llegats i donacions d’artistes i col·leccionistes locals, que conformaren el gruix d’un fons que s’ha incrementat amb noves adquisicions fins avui.

És una col·lecció representativa de l’evolució artística de la ciutat, a través de la qual podem seguir la trajectòria dels principals artistes i moviments, amb destacables incursions d’autors de la resta del país.

A l’exposició permanent, "La col·lecció 1875-1936", es presenta una selecció significativa d’obres i d’autors de la col·lecció des de l’últim terç del segle passat fins a la guerra civil espanyola. El recorregut s’ordena a partir de dos àmbits temàtics i cronològics que contextualitzen la producció local i permeten el coneixement d’un marc històric general, que són: Academicismes del segle XIX i de l’Art Nou als anys trenta.

El mòduls multisensorials La Mirada Tàctil són espais d’interpretació tàctil adreçats a tothom però especialment adaptats i dissenyats per a aquells visitants amb algun tipus de dificultat visual, ceguesa o mobilitat reduïda. El mòdul s’ha instal·lat de forma permanent al Museu i presenta els orígens de
l’art a la ciutat, de la mà d’un dels seus protagonistes, Joan Vila Cinca.

Es presenten exposicions temporals i activitats diverses, com poden ser conferències, itineraris, presentacions, cursos, entre d’altres.ARXIU DE FONS consultable a l'Oficina d'Informació Ciutadana.

. Tríptic "La col·lecció 1875-1936" (gratuït)
. Opuscle "La Casa Fàbrica Trull. Escenaris d'Art" (Preu: 1 €)


EDIFICI PATRIMONIAL. LA CASA FÀBRICA TURULL

Any de construcció: 1812- 1819
Autor: Josep Lacueva (reforma del 1865)
Ús actual: Museu d’Art de Sabadell
Propietat: Ajuntament de Sabadell

La casa fàbrica té origen en les cases taller del segle XVIII i uneix en una mateixa estructura els espais per treballar i els espais per viure-hi. La construcció de la casa fàbrica Turull es va iniciar el 1812, per iniciativa de Pau Turull Font, i es va acabar el 1819. És un dels pocs exemples d’aquest tipus d’edifici que s’ha conservat a Sabadell i manté la seva estructura original, tot i que amb els anys s’hagi destinat a altres usos. Des de 1964 és la seu del Museu d’Art de Sabadell.

Durant el segle XIX, en Pau Trull i després el seu fill Pere van anar comprant diferents solars als carrers de les Comèdies i de la Creueta. L’any 1865 Pere Turull, que havia heretat la casa pairal, va decidir ampliar l’habitatge familiar afegint un segon pis i modificant la façana exterior, que prengué l’aspecte que avui encara conserva. S’encarregà l’obra a l’arquitecte Josep Lacueva.

Actualment es poden visitar diverses alcoves i salons.

Fonts

Museu d’Art de Sabadell. La casa fàbrica Turull. Escenaris d’Art. Ajuntament de Sabadell, 2007

Com arribar-hi:
Autobusos urbans: (www.tus.es)
Parades properes
Dr. Robert L1 L2 L3 L4 L5 L44 L55
Les Valls L4 L5 L7 L10 L12 L44 L55
Manresa L1 L2 L3 L4 L5 L44 L55
Mercat Central L4 L5 L7 L10 L12 L44 L55 F1 F2 F3 F4
Sant Joan L4 L5 L12 L44 L55 F4 F5