Noves activitats als equipaments

Durant aquest trimestre s’han iniciat tot un seguit de noves activitats adreçades a la gent gran, que s’afegeixen a l’ampli ventall de les ja existents, totes elles agrupades en els eixos temàtics següents: Informàtica, comunicació i idiomes; Arts, cultura i música; Visites culturals; Habilitats i aficions; Activitat física, dansa i natura; Activa el teu cervell; Salut i prevenció.

Les novetats d’aquest curs, entre d’altres, són els Tallers de riure o risoteràpia que s’impartiran als complexos de Alexandra, Parc Central i Mercat de Sant Joan. L’objectiu és potenciar l’alegria, augmentar el bon humor i millorar l’autoestima.

També s’ha iniciat uns tallers de Qi Gong a Sant Oleguer, Parc central i Alexandra. Aquesta disciplina elimina tensions i estrés i aporta pau, salut i vitalitat.

També cal destacar el taller Cuida la teva esquena que es fa a Alexandra, es tracta d’una modalitat de gimnàstica suau centrada en la correcció postural que alleuja tensions, millora el benestar i l’equilibri.

Per la seva banda, per totes aquelles persones que vulguin familiaritzar-se amb les noves tecnologies a Sant Oleguer poden fer el taller de telèfons mòbils, i de APS i TICS enfocat a conèixer noves aplicacions vinculades al mon de la salut o activitats de la vida diària.

Per conèixer totes les novetats i disposar d’una informació més detallada, consulteu les programacions dels diferents equipaments en aquest mateix portal, adreceu-vos a qualsevol d'ells o sol·liciteu informació al SAC.

Passejades per a la gent gran 2017

S'inicia nova temporada de les passejades per a la gent gran organitzades per l'Ajuntament amb la coordinació i direcció de la Unió Excursionista de Sabadell. 

Les passejades de natura per a la gent gran és un programa organitzat conjuntament entre el departament d’esports i el programa de la Gent Gran de l’Ajuntament de Sabadell i la UES. Aquest projecte té l’objectiu de promoure l’envelliment actiu entre les persones grans de la ciutat i organitza, tot gaudint de la natura dels indrets més espectaculars de la geografia catalana, passejades de gran bellesa aptes per a persones grans que disposin de bona mobilitat.

Aquestes passejades continuen amb les sortides de Proximitat i les de Natura. Durant aquest any les Excursions de Proximitat es podra gaudir dels entorns naturals de Granollers, Montmeló , La Roca, Montcada i Reixac, Sant Adrià del Besos, entre d'altres.

Per la seva banda, les sortides de Natura visitaran La Gola del Ter, Collsacabra, Riu Onyar, la Serra del Montsant, entre d'altres indrets naturals de la geografia catalana. Aquesta modalitat proposa circuits d'entre tres i quatre hores a bon ritme i amb desnivells entre els 200 i els 450 metres.

S'inicien les sessions informatives del programa "Sortim i compartim"

 

Des del passat 31 de maig i fins al 10 de juny, el programa està en plena fase de recollir les acceptacions o les renúncies de les places de viatges adjudicades prèviament, en funció de les preferències i rendes de les persones sol·licitants. A partir del dia 13 de juny s’inicia una fase de readjudicació per totes aquelles persones que, volent viatjar, no poden fer-ho a la destinació sol·licitada o estan en llista d’espera. També a partir del dia 13, s’obren les inscripcions per la sortida dels Caminadors, que aquest any s’ha donat la facilitat que puguin fer un altre viatge del programa.

 

Per altra banda, dimarts 14 i dijous 16 tindran lloc les primeres sessions informatives dels viatges a Fira de Sabadell. Concretament:

Dia 14 de juny a les 10 h        Sortides a Portugal juliol i agost

                                               Sortides a Transilvània juliol i agost

                                               Sortides a Paris juliol i agost

Dia 14 de juny a les 11 h        Sortides a Itàlia juliol i agost

 

Dia 16 de juny a les 10 h         Sortides a Tenerife, Ruta de la Plata i Madrid juliol

Dia 16 de juny a les 11 h         Sortides al Pirineus Navarrés i Aragonés juliol

                                                Sortida a Salamanca a l’agost

Cloenda de memòria i de lectoescriptura 2015-16

El pròxim dia 15 de juny tindrà lloc al Casal Pere Quart la cloenda dels tallers de Memòria del curs 2015-2016.

L’acte consistirà en una Xerrada col·loqui Com podem organitzar-nos millor en el dia a dia a càrrec de la neuropsicòloga Anna Morera. A banda dels consells que aportarà la xerrada, té com a objectiu posar en valor a les persones que assisteixen regularment en aquests cursos, i també a les seves monitores. En total són 15 tallers dels quals 10 es realitzen al llarg de tot el curs i uns 5 trimestrals per les entitats.

Per altra banda, el pròxim dia 20 de juny al bosc de la Salut es farà la cloenda dels tallers de lectoescriptura, que s’imparteixen en equipaments de gent gran, municipals i seus d’entitats en diferents punts de la ciutat.

Gràcies a la tasca de les monitores, totes elles voluntàries, gairebé un centenar de persones progressen en les seves capacitats lectoescriptores, aprofundeixen coneixements, a l’hora que troben un espai de sociabilització.