PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Activitats del mes de març per a gent gran

Antic barri del Poblet BarcelonaVisita cultural: La Barcelona dels passatges. L'antic barri del Poblet

El dissabte, 2 de març, de 10 a 13h, dintre de les activitats per a la gent gran que s'organitzen a l'Antic Mercat de Sant Joan, està prevista una sortida a Barcelona, al barri de la Sagrada Família, per descobrir la història i part de la fisonomia d'aquest sector de Barcelona, i trobar edificis curiosos sorprenents.

Per assistir a aquesta visita cal que us inscriviu presencialment a l'Antic Mercat de Sant Joan, plaça Sant Joan, 1B, tel. 937 259 664. El preu de la sortida és de 9 euros.

 

Xina millenària Xerrada: Xina mil·lenària i enigmàtica

El dimectes, 13 de març, a les 18h, es farà una xerrada informativa per fer-nos viatjar a països lunyans. La xerrada serà a càrrec de la voluntària Cèlia Puig.

Per assistir cal que us inscriviu presencialment a l'Antic Mercat de Sant Joan, plaça Sant Joan, 1B, tel. 937 259 664. L'activitat és gratuïta.

 

 

Cuina xinesaCuina saludable: Cuina Xinesa

El dijous, 21 de març, de 10 a 12h, s'ha organitzat un taller per aprendre a cuinar plats originals i saludables de cuina xinesa. El taller serà a càrrec dels alumnes de Pre-laboral del Vapor Llonch.

Per assistir cal inscripció prèvia a l'Antic Mercat de Sant Joan, plaça Sant Joan, 1B, tel. 937 259 664. El material del taller és a càrrec de l'alumne.

Per a més informació sobre aquestes i altres activitats que s'organitzen als equipaments de gent gran consulteu la programació d'aquest primer trimestre de 2019.

 

Presentació pública del Pla 60 i + del Projecte Sabadell Ciutat amiga de les persones grans

Logo ciudades amigables

El dimecres, 6 de febrer, a les 11 h del matí, es presentarà a la sala d’actes del Casal Pere Quart de Sabadell, Rambla, número 69, el Pla 60 i + , del Projecte Sabadell Ciutat amiga de les persones grans. L’acte és obert al públic i podrà assistir tothom que estigui interessat.

La Xarxa Mundial de Ciutats i Comunitats Amigables amb les Persones Grans és un projecte impulsat per l’OMS (Organització Mundial de la Salut) destinat a crear entorns i serveis que promoguin i facilitin un envelliment actiu i saludable.

L’Ajuntament de Sabadell, conscient del progressiu envelliment de la població de la ciutat, dirigeix aquest projecte donat que és una prioritat fomentar l’envelliment actiu, optimitzar les condicions de vida de les persones grans, així com incorporar aquesta perspectiva en la planificació municipal.

El Pla de Gent Gran es planteja seguint un enfocament transversal i participatiu de les persones grans en la visió de la ciutat en vuit dimensions:

 1. Participació social i cívica
 2. Transport i mobilitat
 3. Accessibilitat, i ús d’espais públics i privats
 4. Habitatge
 5. Serveis socials i de salut
 6. Relacions socials, de suport i ajuda mútua
 7. Respecte, desigualtats i condicions d’inclusió
 8. Comunicació i informació

La primera fase del projecte consisteix en l’elaboració d’una diagnosi prèvia i una avaluació inicial amb la implicació de les persones grans de la ciutat, departaments municipals i professionals.

El resultat d’aquesta primera fase servirà per elaborar les següents actuacions:

 • Diagnosi de la situació de les persones grans
 • Disseny de tot un pla d’acció amb objectius i accions concretes a desenvolupar en els propers anys
 • Elaboració d’una infografia que permeti plasmar de forma gràfica i visual el resultat de tot el procés
 • Definició d’un sistema de gestió del pla, compatible amb altres eines existents a l’Ajuntament, que a partir dels indicadors creats permeti recollir la informació necessària per al seguiment i avaluació de les actuacions

Si voleu assistir consulteu el programa de l’acte.

Per a més informació contacteu amb el Servei de Cicles de Vida a través del correu electrònic ciclesdevida@ajsabadell.cat o trucant al telèfon 937453150.

Xerrades per a gent gran

Xerrada entitats financeres

Rebaixes

 

Dintre de la programació d'activitats per a la gent gran del primer trimestre de 2019, està prevista la realització de xerrades sobre la venda fora d'establiments, per saber comprar responsablement en rebaixes, per a vendes d'Internet i per a les que ens arriben a casa. També una altra xerrada sobre les entitats financeres i els seus productes ens donarà eines per conèixer quins són els nostres drets bàsics per quan ens dirigim a una entitat financera.

Les xerrades, que aniran a càrrec de personal tècnic especialista en l'àmbit de consum, s'adrecen a les persones majors de 60 anys i tindran lloc a l'Antic Mercat de Sant Joan, plaça de Sant Joan, 1B, les següents dates:

 • Xerrada venda fora d'establiments, dimecres, 16 de gener, a les 18 h: Per saber comprar responsablement en rebaixes, vendes d'Internet i les que ens arriben a casa.
 • Xerrada entitats financeres i els seus productes, dimecres, 30 de gener, a les 18h: Per donar eines per conèixer quins són els nostres drets bàsics per quan ens dirigim a una entitat financera.

Les xerrades són gratuïtes i cal inscripció prèvia a la recepció de l'Antic Mercat de Sant Joan. Col·labora la Unió de Consumidors de Catalunya.

NOTÍCIES RELACIONADES

Programació d'activitats als equipaments de gent gran gener-març 2019.

Programa d'activitats per a gent gran 2019

20181218 113543

Els equipaments de gent gran comencen una nova programació d'activitats de gener a març de 2019. Per ajudar a mantenir un envelliment actiu i  saludable és fonamental realizar activitats adaptades a les personas grans. En aquest nou programa  trobareu activitats on podreu enfortir tant el cos, amb activitats físiques, dansa o caminant per la natura, com la ment, amb jocs i tallers per mantenir i estimular la memòria, treballant les habilitats cognitives i passant una bona estona.

A més, als equipaments de gent gran també s'ofereixen altres cursos, com ara, formació pràctica per a persones que volen iniciar el seu aprenentatge o aclarir dubtes en l'ús de l'ordinador, internet, xarxes socials o del mòbil, o cursos de dibuix i pintura i treballs manuals.

Aquest trimestre també estan previstes aquestes altres activitats:

Xerrada entitats financeres i els seus productes

 • Antic Mercat de Sant Joan: Dimecres, 30 de gener, a les 18 h
 • Espai Alexandra: Divendres, 22 de febrer, a les 11 h
 • Espai Parc Central: Dimecres, 20 de febrer, a les 11.30 h
 • Espai Sant Oleguer: Dilluns, 18 de febrer, a les 10.30 h

 Xerrades de salut comunitària. Espais de divulgació de la salut

 • Espai Alexandra: Dates a determinar
 • Espai Parc Central: Dates a determinar
 • Espai Sant Oleguer: Dates a determinar

 Xerrada sobre drets i deures de la gent gran

 • Espai Parc Central: Dimecres, 6 de març, a les 11.30 h

 Xerrada sobre consentiment informat i voluntats anticipades

 • Antic Mercat de Sant Joan: Dimecres, 20 de març, a les 18 h
 • Espai Sant Oleguer: Dilluns, 11 de març, a les 10.30 h

 Xerrada venda fora d'establiments

 • Antic Mercat de Sant Joan: Dimecres, 16 de gener, a les 18 h
 • Espai Sant Oleguer: Dilluns, 25 de març, a les 10.30 h

Xerrada Xina mil·lenària i enigmàtica

 • Antic Mercat de Sant Joan: Dimecres, 13 de març, a les 18 h

 Xerrada sobre gent gran del segle XXI

 • Espai Alexandra: divendres, 8 de març, a les 11 h

Veure el detall d'activitats a cada equipament:

Antic Mercat de Sant Joan

Espai Alexandra

Espai Parc Central

Espai Sant Oleguer

A les activitats gratuïtes cal inscriure-s'hi prèviament a l'equipament. Es poden inscriure les persones majors de 60 anys. Els residents als complexos d'habitatges municipals per a la gent gran gaudiran d'una bonificació del 30% en el preu d'algunes de les activitats formatives que organitzi l'Ajuntament de Sabadell en l'espai relacional del complex on resideixin.

Per a més informació us podeu adreçar presencialment als equipaments de gent gran de Sabadell o bé al Servei de Cicles de Vida, plaça Sant Roc, núm. 14, de 9 a 14 h, de dilluns a divendres, trucar al telèfon 93 745 31 50, o contactar a l’adreça ciclesdevida@ajsabadell.cat.