PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell celebra la setmana de la Festa de la Gent Gran amb un variat programa d’actes.

Una nova edició de la Festa Gran arribarà la setmana del 21 al 27 de maig amb la voluntat de ser un espai de reconeixement a les persones grans de la ciutat i, alhora, donar més veu a les seves opinions.

El programa d’enguany, que compta amb la col·laboració de les entitats i casals de la ciutat, desplega una sèrie d'actes per celebrar un dels esdeveniments més esperats per les persones grans. Durant una setmana aquest col·lectiu serà el protagonista d’una festa que inclou activitats culturals, esportives, tecnològiques i de benestar.

La Festa Gran s’iniciarà el dilluns, 21 de maig, a les 12 del migdia amb una rebuda institucional a les entitats que participen o col∙laboren en la festa, al saló de Plens de l’Ajuntament i clourà el diumenge 27 de maig a 2/4 de 6 de la tarda a la plaça del Dr. Robert, amb el tradicional Ball de Cloenda, a càrrec de l’Orquestra Zumba Show. Durant el ball hi haurà un tast de coca i cava per a la gent gran, amb el patrocini del Grup Santa Rita.

El programa inclou un ampli ventall d’activitats entre les quals destaquen:

Projecció del documental Dones grans a Sabadell, una mostra de tai-txi i ioga en cadira, una conferència d’elogi de la maduresa i de la vellesa del filòsof Francesc Torralba i l’acte central que tindrà lloc al Teatre Principal amb la representació de l’obra de teatre “Ai, carai!” a càrrec de l’Associació Artística Encert i sota la direcció de Josep Salomó.

Entre les activitats que es mantenen d’altres edicions figuren la cantada de Corals dels casals i entitats de gent gran, la mostra de manualitats o la ballada de sardanes amb la Cobla la Nova Vallès.També es podrà gaudir de la mostra d’activitatsd’entitats o d’una desfilada de vestits de costura i paper de les entitats de gent gran.

Tots els actes són gratuïts i oberts a tothom, però alguns requereixen inscripció o recollir invitació/entrada, a l’antic Mercat de Sant Joan del 8 al 16 de maig, de dilluns a divendres, de 10 a 12 h i de 17 a 19 h.

Esperem que gaudiu de la Festa.

Per a més informació consulteu el Programa de la Festa Gran.

NOVETATS DE LA FESTA GRAN

Matí literari i de poesia, dijous 24 de maig, a les 11 h, a l'auditori del Casal Pere Quart, Rambla, 69

Recital de poemes i peces literàries a càrrec de Pensamiento Poètico.

Conferència "Elogi de la maduresa i la vellesa" a càrrec del filòsof i teòleg Francesc Torralba, dijous 24 de maig, a les 17 h, a l'auditori Pere Quart, carrer de Lacy 11

Diu Francesc Torralba que la maduresa és un instant de l'existència per donar, sembrar i ensenyar, i nomès pot sembrar qui té empenta i nomès pot ensenyar qui té saviesa i experiència.

Teatre amb Tria Tu presenta l'obra "Que bé que estarem tots dos solets", dijous 24 de maig, a les 18.30 h, a l'Auditori Pere Quart, carrer de Lacy, 11

Una parella s'acaba de casar i se'n va a viure al seu niuet d'amor, amb la il·lusió de viure tots dos sols i gaudir del seu enamorament ...

Matí tecnològic, divendres 25 de maig, de les 10.30 a les 13 h, a l'Antic Mercat de Sant Joan, plaça de Sant Joan, s/n

Mostra interactiva d'eines digitals i tecnològiques innovadores. Si voleu viure en primera persona una experiència virtual amb ulleres virtuals i gaudir del moment, veure com funciona una impressora en tres dimensions amb demostració en directe, conèixer aplicacions gratuïtes per a telèfons mòbils com apps per estar en contacte amb la gent gran, per a la pràctica de l'esport, per caminar o tenir cura de la salut, per conèixer els serveis dels Transports Urbans de Sabadell o per fer que qualsevol imprès sigui accessible per a tothom.

A més, podreu aprendre sobre l'estalvi energètic utilitzant tecnologia d'una manera entretinguda i divertida i us ensenyarem les últimes eines tecnològiques com el servei de teleassistència a la llar amb detectors vinculats (de foc/fum, gas, etc.) per a una millor seguretat, autonomia i tranquil·litat de les persones grans i dependents i dels seus familiars.

Les activitats són gratuïtes.

Hi participa Wheris, Espai Creatiu, Familyar, TUS, banc d'energia Sabaell, Esport 3, lleure i gent gran, Tunstall/televida i Àrea Virtual.