PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Presentació pública del Pla 60 i + del Projecte Sabadell Ciutat amiga de les persones grans

Logo ciudades amigables

El dimecres, 6 de febrer, a les 11 h del matí, es presentarà a la sala d’actes del Casal Pere Quart de Sabadell, Rambla, número 69, el Pla 60 i + , del Projecte Sabadell Ciutat amiga de les persones grans. L’acte és obert al públic i podrà assistir tothom que estigui interessat.

La Xarxa Mundial de Ciutats i Comunitats Amigables amb les Persones Grans és un projecte impulsat per l’OMS (Organització Mundial de la Salut) destinat a crear entorns i serveis que promoguin i facilitin un envelliment actiu i saludable.

L’Ajuntament de Sabadell, conscient del progressiu envelliment de la població de la ciutat, dirigeix aquest projecte donat que és una prioritat fomentar l’envelliment actiu, optimitzar les condicions de vida de les persones grans, així com incorporar aquesta perspectiva en la planificació municipal.

El Pla de Gent Gran es planteja seguint un enfocament transversal i participatiu de les persones grans en la visió de la ciutat en vuit dimensions:

 1. Participació social i cívica
 2. Transport i mobilitat
 3. Accessibilitat, i ús d’espais públics i privats
 4. Habitatge
 5. Serveis socials i de salut
 6. Relacions socials, de suport i ajuda mútua
 7. Respecte, desigualtats i condicions d’inclusió
 8. Comunicació i informació

La primera fase del projecte consisteix en l’elaboració d’una diagnosi prèvia i una avaluació inicial amb la implicació de les persones grans de la ciutat, departaments municipals i professionals.

El resultat d’aquesta primera fase servirà per elaborar les següents actuacions:

 • Diagnosi de la situació de les persones grans
 • Disseny de tot un pla d’acció amb objectius i accions concretes a desenvolupar en els propers anys
 • Elaboració d’una infografia que permeti plasmar de forma gràfica i visual el resultat de tot el procés
 • Definició d’un sistema de gestió del pla, compatible amb altres eines existents a l’Ajuntament, que a partir dels indicadors creats permeti recollir la informació necessària per al seguiment i avaluació de les actuacions

Si voleu assistir consulteu el programa de l’acte.

Per a més informació contacteu amb el Servei de Cicles de Vida a través del correu electrònic ciclesdevida@ajsabadell.cat o trucant al telèfon 937453150.