PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

 

CA EN ES
       
Open Data Apps de la ciutat APP Ajuntament

Dv. 8/6/2018: Participeu a la jornada de formació i intercanvi sobre espais "maker" col·laboratius i circulars

La Jornada sobre ESPAIS MAKER COL·LABORATIUS I CIRCULARS, en el marc de l’esdeveniment mundial OSCE DAYS tindrà lloc a Sabadell el proper divendres 8 de juny, de 9 a 14 hores. Aquesta jornada ha estat co-organitzada pel Consell Comarcal del Vallès Occidental, la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Ajuntament de Sabadell.

Arreu de la comarca del Vallès i a tot Catalunya s’estan configurant nous espais comunitaris de trobada dels diversos agents territorials per al prototipat de productes, amb una filosofia de reutilització, codi obert i aprenentatge a través de la pràctica, en què tots i totes podem esdevenir creadors i fabricants. Aquests nous espais reben diverses denominacions (“maker”, “fablab”, “ateneu”, "laboratoris ciutadans", "clubs") i responen a l’especialització i reptes singulars de cada territori.

#OSCEDaysValles

#OSCEDays

Continuar llegint

Visita de camp d’estudiants de la Universitat Politècnica de Catalunya per conèixer el projecte Triangulum i d’altres accions d’innovació urbana

Una quinzena d’estudiants del postgrau en “Smart cities, urbanisme, tecnologia i sostenibilitat” de l’Escola tècnica superior d’arquitectura de Barcelona (ETSAB) han visitat avui Sabadell, per conèixer de forma aplicada diverses iniciatives municipals en l’àmbit d’innovació urbana. Es tracta ja del tercer any en què es produeix aquesta col·laboració, que es complementarà amb una ponència a l’Escola per part de tècnics municipals el proper 16 d’abril.

A través de les exposicions dels tècnics municipals de Promoció Econòmica, mobilitat, i VIMUSA, els estudiants han pogut conèixer i visitar les instal·lacions del Centre d’empreses industrials de Can Roqueta (CEICR), el centre de control de trànsit i l’edifici Alexandra, que allotja la Biblioteca de Ponent i el complex d’habitatges per gent gran. També s’ha portat a terme una explicació respecte el projecte Triangulum i la xarxa Esport i Innovació, a càrrec dels tècnics de Promoció de la ciutat i innovació.

Continuar llegint

Ets un/a innovador/a tecnològic i vols participar com a expositor en la 3ª edició del Saba-TiC a la Festa Major de Sabadell?

El Saba-TiC és una mostra interactiva d’eines digitals i tecnològiques innovadores que pretén donar a conèixer la vessant innovadora de les entitats de Sabadell i del nostre entorn comarcal i metropolità, així com formar/informar als ciutadans en aquest àmbit. L'Ajuntamvirtualent pretén difondre les noves tecnologies entre la gent jove i els infants i, alhora, trencar l'escletxa digital per raons socioeconòmiques o d’edat.

Per aquest motiu animem al col·lectiu emprenedor i innovador de Sabadell i els voltants, a donar a conèixer el seu producte o servei, sobretot en format de tallers grupals, per tal d’acostar les noves tecnologies a la ciutadania i que realment aprengui i posi en pràctica nous coneixements informàtics i tecnològics. És molt important que tant si és en format d’exposició com si ho és en taller, que sigui el més dinàmic possible.

 

Continuar llegint

Més de 139 joves participen en el Nadal Inno-TiC, un conjunt d’activitats per a joves dut a terme el passat 29 de desembre, a la plaça del Gas

Durant les vacances de Nadal,  l’Ajuntament de Sabadell ha ofert activitats per a joves dins el programa Sabadell Il·lumina. Les activitats lúdiques i alhora pedagògiques desenvolupades el divendres 29 de desembre a la plaça del Gas, impulsades per la Regidoria d’Innovació i Ciutat, han servit per difondre i sensibilitzar la ciutadania al voltant de la innovació, les noves tecnologies i la sostenibilitat.

Tot i que la majoria d’activitats programades han estat per a públic de totes les edats, s’ha intentat complementar la jornada amb activitats molt més enfocades a públic adolescent i juvenil com, per exemple, la reunió de Lomons amb la coneguda youtuber Leopolda Olda, on s’ha debatut amb els joves participants sobre aspectes de la vida que els poden preocupar com, per exemple, estudis, sexe o família.

Continuar llegint

10/01/2018: Acte públic lliurament premis Concurs #CoinnovemSabadell d'idees, prototips i productes innovadors per al desenvolupament urbà

L'AMPA de l'Escola Enric Casassas de Sabadell, amb la candidatura "Dels videojocs als serious games a l'aula" i Juan Carlos Rubio Ferrer, amb la candidatura "Contadores virtuales con tecnología Blockchain", guanyadors del concurs #CoinnovemSabadell d'idees innovadores pel desenvolupament urbà.

L’acte institucional de veredicte i lliurament dels premis del concurs d'idees innovadores pel desenvolupament urbà #Coinnovem Sabadell, organitzat per la regidoria d’Innovació i Ciutat de l’Ajuntament de Sabadell, ha tingut lloc el dimecres 10 de gener de 2018 (19.00 hores, Auditori del Casal Pere Quart, Rambla, 69, Sabadell).

L'acte ha inclòs una ponència d'en Francesc Mauri, geogràf i meteoròleg a TV3 i Catalunya Ràdio, sobre "Reptes urbans al voltant del canvi climàtic i la mobilitat sostenible".

 

Continuar llegint

Taller d'innovació urbana en el marc del projecte Triangulum el 13 i 14 de novembre 2017

 

La Biblioteca del Vapor Badia acull aquestes jornades de formació i co-disseny, obertes a la ciutadania i entitats de la ciutat i que comptaran amb la participació dels Alcaldes de Sabadell i d'Eindhoven (Països Baixos). El projecte Triangulum està finançat pel programa Horitzó 2020 de la Comissió europea. El disseny i organització del taller compta amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona.

 

Continuar llegint