PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

 

CA EN ES
       
Open Data Apps de la ciutat APP Ajuntament

Visita de camp d’estudiants de la Universitat Politècnica de Catalunya per conèixer el projecte Triangulum i d’altres accions d’innovació urbana

La visita forma part de les sessions pràctiques sobre el terreny que es realitzen en el marc del postgrau a diverses ciutats, per conèixer de forma directa el funcionament dels serveis municipals més innovadors relacionats amb mobilitat urbana, energia, economia del coneixement o tecnologies de la informació i la comunicació. Pels serveis municipals, és important també conèixer la visió dels estudiants i, en general, establir lligams permanents amb el món universitari i de la recerca, per a que l’Ajuntament esdevingui una palanca de transferència del coneixement extern cap a la ciutat en l'àmbit d'innovació i noves tecnologies, tal com s’estableix en el Pla de Mandat 2016-19.

A través de les exposicions dels tècnics municipals de Promoció Econòmica, mobilitat, i VIMUSA, els estudiants han pogut conèixer i visitar les instal·lacions del Centre d’empreses industrials de Can Roqueta (CEICR), el centre de control de trànsit i l’edifici Alexandra, que allotja la Biblioteca de Ponent i el complex d’habitatges per gent gran. També s’ha portat a terme una explicació respecte el projecte Triangulum i la xarxa Esport i Innovació, a càrrec dels tècnics de Promoció de la ciutat i innovació.

En el CEICR, els estudiants han pogut conèixer el funcionament d’aquest equipament singular, destinat a l'allotjament de projectes empresarials i empreses de nova creació, que pretenen ajudar a la seva creació i consolidació, i que ofereixen múltiples serveis d’acompanyament i assessorament en un entorn que facilita la transició d’emprenedor a empresari, amb l'oportunitat d'interactuar diàriament amb més de 40 empreses/activitats diferents.

En el centre de control de trànsit, situat a les oficines municipals de Can Marcet, han pogut comprovar les informacions disponibles en temps real a les diverses pantalles, que permeten un seguiment constant de la xarxa de bus urbà, cruïlles semafòriques, detecció automàtica d’incidents en passos viaris subterranis o bé càmeres de trànsit.

A l’edifici Alexandra, a can Rull, han visitat les instal·lacions d’energia geotèrmica, que subministren climatització i aigua calenta als residents a l’edifici, així com d’altres innovacions en elements passius que fan d’aquest edifici un exemple de rendiment energètic, amb una classificació energètica “A”, la més eficient.

Finalment, s’ha facilitat als estudiants informació respecte el projecte Triangulum, finançat pel programa Horitzó 2020 de la Comissió europea, i que té per objectiu la implantació d’una desena d’accions a Sabadell en l’àmbit de la mobilitat, l’energia i les tic, a partir de la replicació d’experiències de ciutats precursores (“lighthouse”), que són Manchester (Regne Unit), Eindhoven (Països Baixos) i Stavanger (Noruega). Entre elles, s’ha destacat la plataforma digital d’integració de dades en temps real, que està desenvolupant l’IAS, i l’acceleració dels sectors econòmics vinculats a la salut, l’esport i la innovació urbana, impulsada en el marc de la xarxa Esport i Innovació.

El regidor d’Innovació i Ciutat, Miquel Soler, ha destacat la importància d’aquestes col·laboracions amb universitats del nostre entorn: Sabadell no serà innovadora en funció de la quantitat de tecnologia que tingui implantada en l’espai públic o els serveis municipals, sinó per la seva capacitat de connectar millor els diversos actors innovadors, entre ells les universitats i centres de recerca, que hi ha a la ciutat i el seu entorn. L’Ajuntament té un paper fonamental en aquest objectiu, i projectes que estem desenvolupant com el Triangulum o la xarxa Esport i Innovació en són exemples tangibles.

En la mateixa línia, en els propers mesos, una vintena d’estudiants internacionals de màster de la delegació barcelonina de l’escola de negocis “Toulouse Business School” col·laboraran amb l’Ajuntament per la identificació de metodologies aplicables per l’acceleració de l’ecosistema emprenedor de Sabadell en l’àmbit de l’esport, la salut i la innovació urbana. La proposta i objectius de la col·laboració van ser presentats per l’Ajuntament als estudiants en el marc d’una trobada el proppassat 20 de març a la biblioteca del Vapor Badia.