PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

 

CA EN ES
       
Open Data Apps de la ciutat APP Ajuntament

Curs de prototipatge en salut, esport i innovació urbana, Summer crash course, simultani a Eindhoven i Sabadell

 

El Curs de prototipatge en salut, esport i innovació urbana, Summer crash course, en el marc del projecte Triangulum, finançat pel programa Horizon 2020 de la Comissió europea, ha tingut lloc a Sabadell de diumenge 15 a dijous 19 de juliol de 2018, de 9 a 20 hores (excepte el primer i el darrer dia). Aquest curs ha estat organitzat per la Universitat tècnica d’Eindhoven (TUE) i té lloc simultàniament a Sabadell (Mediaestruch) i a Eindhoven (Innovation Space de la TUE), via connexió telemàtica.

 

S'ha treballat amb una metodologia de “design thinking” respecte les idees/reptes proposats següents en salut, esport i innovació urbana, amb l’objectiu d’incubar noves start-up i que els prototips desenvolupats es provin a Sabadell:

·         Home, easy-to-use mini defibrillator

·         Innovative application of public lighting

·         Adaptation of the city infrastructure for the purpose of autonomous vehicles and connected mobility

·         Robotics applied to public management

·         Old textile chimneys reused as technology hubs and energy generators

·         Application of Blockchain to urban management/smart city/health+sport sectors

·         New technologies for the 4.0 Industry

·         Internet of things applied to urban management/smart city/health+sport sectors

·         Technologies applied to health/sport textiles (e.g. connected sport’s T-shirt)

·         Digital sport facilities

·         Technologies and methodologies for safe and green school mobility

·         3D Printing applied to urban management/smart city/health+sport sectors

·         3D digital modelisation of Sabadell

·         E-bike responding to the needs of Sabadell

·         Technologies for remote care of the elderly at home

·         Use case related to 5G connectivity implementation in Sabadell (e.g. massive anonymous data collection of mobile phones in the city for research projects, mixed virtual and physical cultural events, etc.)

 

 

El curs es centra en la primera fase de prototipat en els sectors de salut, esport i innovació urbana, per 4 de 16 idees/reptes proposats des de l’Ajuntament de Sabadell a la Universitat tècnica d’Eindhoven: mobilitat verda escolar, cura de la gent gran, modelització digital urbana en 3D i enllumenat públic. És gratuït i s'ha desenvolupat en anglès. Hi han participat una vintena d'estudiants d'Eindhoven i de Sabadell, i ha destacat la presència d'estudiants del grau de ciutats intel·ligents i sostenible de la Universitat autònoma de Barcelona (UAB), de la Universitat tècnica d'Eindhoven i de la Universitat d'Utrecht.

 

En aquest curs, per cadascun dels reptes escollits, els estudiants de Sabadell i Eindhoven han proposat les solucions següents:

- Mobilitat verda escolar: Monitorització a través de GPS, integrat en una armilla, dels alumnes en el seu trajecte a o des de l'escola, per donar tranquil·litat a les seves famílies.

- Cura de la gent gran: Sistema de videotrucada i sensorització per la monitorització periòdica de pacients crònics, descongestionant d'aquesta manera els centres d'atenció primària (CAPs).

Aquest curs està orientat a estudiants que tinguin una motivació especial per treballar en projectes reals i en col·laboració internacional, i els ha ajudat a comprendre millor les dinàmiques de desenvolupament de productes, des de la ideació, prova de concepte, prototipat i producció. El format del campus ha estat “informal”, en un marc inspirador com l’Estruch que afavoreix la creativitat. Un cop acabat el curs, per aquelles idees/reptes que s’hagin analitzat com a viables, el procés de prototipatge continuarà amb els estudiants amb la idea que a mitjà termini s’acabin creant productes comercials.

Tot seguit hi trobareu més informació sobre el curs i el projecte Triangulum en general :

https://summercrashcourse.nl/

https://serveicloud.ajsabadell.cat/owncloud/index.php/s/ThujNqcUAfsmDT5 (en cas d’error, afegiu excepció de seguretat al vostre navegador).

https://www.triangulum-project.eu/

 

Imatges del curs a Sabadell: