PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

 

CA EN ES
       
Open Data Apps de la ciutat APP Ajuntament

L'Estruch comptarà amb un viver d'empreneduria tecnològica que començarà a funcionar durant el primer trimestre de 2013

Aquesta tarda s'ha presentat al Vapor Llonch el viver d'emprenedoria tecnològica de l'Estruch. Es tracta d'una iniciativa lligada al projecte MediaEstruch, que consistirà en la creació d'un espai de coworking que acollirà projectes o empreses que treballin en l'entorn de noves tecnologies. Aquest viver està previst que comenci a funcionar durant el primer trimestre de 2013.

En l'acte de presentació han intervingut Montserrat Capdevila, regidora de Promoció Econòmica, Joan Carles Sánchez, regidor de Cultura i Òscar Abril, responsable de MediaEstruch. El futur viver és un laboratori de recerca, desenvolupament i innovació tecnològica en el marc d'un centre de creació artística com és L'Estruch. Un equipament estratègic per al sector de les pràctiques en viu avançades a tot l'Estat espanyol.
En paraules de Montserrat Capdevila, es tracta d '"un projecte de transversalització del servei de creació d'empreses i emprenedoria. Aquí al Vapor Llonch, tenim l'Oficina d'Atenció a l'Empresa i l'Autònom i també comptem, entre altres accions, amb el Centre de suport empresarial a Fira Sabadell. Aquest que presentem avui serà un nou espai en un àmbit lligat al Estruch i a la creació artística. Un projecte que també s'emmarca en el desenvolupament de l'estratègia Sabadell Smart City (Sabadell Ciutat Intel·ligent) ".

El regidor de Cultura, Juan Carlos Sánchez, ha comentat que "en el camp de la cultura hi ha un munt d'activitats i possibilitats que s'obren de la mà de les noves tecnologies. L'Estruch arriben moltes idees. En aquest sentit, el Vapor Llonch les pot acompanyar per traslladar aquestes possibilitats a una activitat empresarial ".

El responsable de MediaEstruch, Oscar Abril, ha destacat el "valor de coparticipació entre diferents projectes. A partir d'aquesta relació i amb MediaEstruch com a dinamitzador, es poden fomentar altres línies de producte".

MediaEstruch vol fomentar l'emprenedoria empresarial relacionat amb les noves tecnologies, un dels sectors claus en l'economia i un dels motors emergents en la cultura productiva contemporània.

Sota aquest objectiu, MediaEstruch acull un laboratori de producció, una sala de "prova" de prototips i el que serà el nucli dur del projecte: el seu viver empresarial per a projectes d'emprenedoria tecnològic. Tres serveis paral·lels i complementaris que delimitaran el marc d'un singular departament de Recerca + Desenvolupament i Innovació cultural, empresarial i tecnològica a L'Estruch de Sabadell.

El viver d'empreses de MediaEstruch serà un espai de co-working per empreses, plataformes i investigadors autònoms especialitzats en la investigació, el desenvolupament i la innovació tecnològica. Un marc de trobada i de col·laboració entre projectes d'emprenedoria tecnològic, amb tots els serveis i infraestructures necessàries per a la seva tasca empresarial.

El viver d'empreses MediaEstruch serà un espai de retroactivación integral entre empresa, investigació i creativitat, un nus de relació i de creixement entre el sector públic i privat, un clúster per a la innovació constituït per emprenedors, teòrics i creatius.
El projecte de viver d'emprenedoria empresarial i tecnològic MediaEstruch es caracteritzarà per la seva tasca d'estudi, implementació i desenvolupament d'aquests nous models productius emergents per als quals l'observació del potencial dels valors comunitaris, cooperatius i ecològics en el món empresarial és un dels factors de creixement econòmic i social en el segle XXI.