PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

 

CA EN ES
       
Open Data Apps de la ciutat APP Ajuntament

L’Ajuntament de Sabadell signa un conveni de col·laboració amb La Salle Campus Barcelona - URL per a la promoció del programa Sabadell Ciutat Intel·ligent

El centre universitari La Salle Campus Barcelona-URL col·laborarà amb l’Ajuntament de Sabadell per impulsar i dinamitzar el programa Sabadell Ciutat Intel·ligent.

Aquest conveni, de dos anys de durada, planteja un marc obert de col·laboració tècnica entre les dues entitats, centrat en recerca i formació sobre les ciutats intel·ligents que sigui aplicable a la ciutat de Sabadell, en àmbits com ara la mobilitat urbana, el medi ambient, l’energia o la modernització de l’administració.

Tal i com ha assenyalat el tinent d’alcalde i regidor del Programa Sabadell Smart City, Josep Ayuso, “la construcció de la Smart City prové de la participació de la quàdruple hèlix formada per l’administració, la recerca, l’empresa i la ciutadania. Precisament, en el marc dels projectes d'innovació finançats per la Unió Europea és on aquests quatre operadors adquireixen tot el seu sentit pràctic, ja que una de les exigències és que col·laborin conjuntament empreses privades, centres de recerca i municipis de diversos Estats membres, per desenvolupar noves solucions tecnològiques que donin resposta als reptes energètics, de mobilitat sostenible, mediambientals i socials que tenen actualment les ciutats de la UE”. Ayuso tambe ha destacat que “aquest conveni és un exemple de col·laboració desinteressada entre la universitat i l’administració local en pro de la innovació en noves tecnologies i solucions per a la gestió urbana”. 

La Salle BCNDe la seva banda, el director general de La Salle Campus Barcelona-URL, Josep M. Santos, ha posat en valor la col·laboració establerta i ha dit que “és un honor participar en aquesta estratègia i desenvolupar un projecte que toca de peus a terra, en contacte amb la realitat i al servei de les persones. Els nostres alumnes tindran l’oportunitat de desenvolupar situacions reals de la ciutat de Sabadell i això és un valor afegit al nostre postgrau”. Santos també ha afegit que “La Salle fa ja 50 anys que va apostar per les telecomunicacions, després pel multimèdia i l’arquitectura. Si combinem l’arquitectura, la sostenibilitat, la tecnologia i la direcció d’empreses podem dir que la nostra universitat treballa, precisament els àmbits de les Smart Cities”.

En aquest sentit, com a concreció del conveni, la col·laboració durant l’any 2014 se centrarà en el Postgrau en ciutats intel·ligents (Smart Cities) que ha organitzat La Salle i en què estudiants del postgrau elaboraran un projecte tècnic aplicable a la ciutat de Sabadell, vinculat a l’eficiència energètica en edificis o la mobilitat sostenible. Així mateix, l’Ajuntament de Sabadell col·laborarà en el postgrau explicant, en el marc d’una sessió formativa, l’experiència d’èxit de Sabadell en la gestió de la ciutat intel·ligent, particularment en camps com l’eficiència energètica, l’enllumenat públic i els edificis municipals.

Aquest acord amb La Salle Campus Barcelona - URL segueix la línia de col·laboració tècnica ja establerta amb altres centres tecnològics i de recerca, per definir conjuntament projectes que es poden implantar a Sabadell aprofitant el seu “know-how” en l’àmbit “smart city”. Així doncs, la construcció de la ciutat intel·ligent prové necessàriament de la participació de la quàdruple hèlix, formada per: les administracions públiques, el món de la recerca, els empresaris i emprenedors, i els ciutadans.

Sobre La Salle Campus Barcelona – URL

La Salle és una institució dedicada a l’educació des de fa més de tres segles. El seu centre universitari de Barcelona, membre fundador de la Universitat Ramon Llull, ofereix formació especialitzada en Arquitectura, Enginyeria i Direcció d’Empreses. Amb una clara vocació internacional, la seva activitat docent està interconnectada amb 75 centres universitaris lasal·lians presents a més de 83 països arreu del món. A més, aposta decididament per l’emprenedoria a través de La Salle Technova Barcelona, el seu parc d’innovació i acceleració de nous projectes empresarials de base tecnològica.