PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

 

CA EN ES
       
Open Data Apps de la ciutat APP Ajuntament

Prop del 80% de les llars i empreses de Sabadell ja tenen fibra òptica

Sabadell treballa fermament per impulsar el desplegament de fibra òptica amb l'objectiu de dotar d'aquesta tecnologia tota la ciutat. En aquests moments el 77% de les llars i empreses de Sabadell ja disposen de fibra òptica, la qual cosa situa la ciutat entre les 20 primeres de l’Estat on el desplegament de fibra òptica arriba a un major nombre de població.

El director general de Telefónica a Catalunya, Kim Faura, i el tinent d’alcalde de Presidència i regidor del programa Sabadell Smart City, Josep Ayuso, s’han reunit per valorar el desplegament de la fibra òptica i els projectes vinculats a l’estratègia Smart City.

En aquest sentit, Ayuso ha destacat que “estem impulsant totes les accions polítiques que van en la línia que la tecnologia sigui un element que permeti la millora econòmica i l’accessibilitat. Per aconseguir-ho, necessitem la infraestructura de fibra òptica i ara ja arribem a la major part de la ciutadania. La fibra òptica converteix Sabadell en un referent tecnològic, ja que els seus ciutadans i ciutadanes accedeixen a serveis que només poden ser prestats mitjançant xarxes d'última generació. El resultat és  donar més serveis a un cost menor”.

Telefónica està implantant la fibra òptica amb l'objectiu d'arribar al 100% a mitjà termini, cosa que fins ara només s'havia produït a Barcelona i Madrid, totes dues ciutats de més de 200.000 habitants. Aquesta implantació inclou zones com el parc empresarial de Sant Pau de Riu-sec, zona de noves empreses i comerços. Així, Sabadell se situa entre les ciutats més avançades tecnològicament.

Treball conjunt

Telefónica va ser la primera entitat que va integrar el partenariat Sabadell Ciutat Intel·ligent el juny de 2012, amb la signatura d'un conveni en què l'Ajuntament i l'empresa es comprometien a col·laborar en l'àmbit "smart city".  

Fruit d'aquesta col·laboració, Telefónica i l'Ajuntament de Sabadell, entre d'altres entitats, estan executant el projecte District of Future, finançat per la Comissió Europea, i que permetrà fer actuacions d'eficiència energètica a l'edifici administratiu de Can Marcet, la central de recollida pneumàtica de Can Llong i l'edifici d'habitatge protegit de VIMUSA a Can Llong (Can Llong -2).